utorak, 10. lipnja 2014.

Kolač s nektarinama

Jedva sam dočekala ljetno voće. Njega bi  stalno jela...dinje, jagode, breskve, nektarine...ne znaš što je bolje. Tako ja kupila nektarine, stavila ih u frižider i bila sva sretna kako će moje šefice jesti, kad ono, kad su ih opipale i skužile da su prilično mekane, niti jednu nisu htjele pojesti. Brzo je trebalo smisliti neki desert. Kako sam već isprobala kolač od rabarbare iz Dr. Oetker knjižice Voćni kolač krenula sam opet u istragu i vjerojatno neće biti posljednja. Odluka je pala na jednostavni kolač s nektarinama.


4-5 nektarina
2 žlice limunova soka

Za tijesto

125 g margarina
75 g šećera
2 vanili šećera
1 prstohvat soli
naribana korica jednog limuna
3 jaja
250 g brašna
1 prašak za pecivo
sok od jednog limuna
150 ml vrhnja za kuhanje
100 g blanširanih badema (KLIK na video)

Za premaz i ukras

2 žlice marmelade od marelica
sjeckanih badema


Nektarine narezati na tanke ploške, ja nisam baš mogla jer su bile dosta gnjecaste. pokapati ih limunom. Za tijesto mikserom umutiti margarin sa šećerom, vanilin šećerom, soli i limunovom koricom. Miješati dok se ne poveže. Umiješati jaje po jaje. Brašno promiješati s praškom za pecivo, i umiješati polako, mic po mic  s limunovim sokom, vrhnjem i bademima.. Tijesto uliti u kalup za torte, poravnati i slagati nektarine uokolo. Staviti peći na 180 stupnjeva. Peći oko pola sata (ja sam probala čačkalicom) Ispečeno tijesto premazati marmeladom od marelica i posuti bademima.


Osvježavajući kolač koji je dobar i treći dan kada nektarine još puste sok u dubinu.


Puno smo se fotkali jer je jako fotogeničan!


 Vjerujem da i s breskvicama ne bi bilo loše...


I za kraj da se "skromno" pohvalim za sve koji nisu čitali, postala sam blogerica Gastro.hr., a osim intervjua koji sam tamo dala, intervjuirala me je novinarka Domistila i napravila odličan intervju.

Broj komentara: 9:

  1. Zaista divan receptic i vrlo fotogenican, neka si ga fotkala.:) p.s.cestitke jos jednom na lepom clanku i novoj saradnji, samo napred!:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestitke za nove suradnje, a fotka s paštom je fantastična! Što se kolača tiče, mogu zamisliti kako je mekan, sočan i mirisan i ukusan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su fotke super, to je tako kad te kolega koji te pozna fotka...

      Izbriši
  3. Divno izgleda tvoj kolac; perfektan za proslavu novih uspjeha.

    OdgovoriIzbriši
  4. Sigurno je fino, nadam se da ću isprobati recept.

    OdgovoriIzbriši
  5. Super izgleda,obožavam ovakve jednostavne kolače.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kolač i po ! Ovakve kolače jako volim i najviše ih radim ljeti uz kombinacije raznog voća, super izgleda ! Čestitam ti na novim suradnjama, bravo !

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitam ti, još jednom i neka ti je srećno!!! Kolač izgleda božanstveno.

    OdgovoriIzbriši