utorak, 20. prosinca 2016.

Kandirani đumbir

Odavno mi je već bila želja ušećeriti đumbir, ali znate kako to kod mene ide...nikada naći vremena. Kako je u igrici Ajme koliko nas je tema ĐUMBIR iskoristila sam priliku. Temu nam je zadala Dubravka s bloga Dzoli volinet.kuvar.  Ovo je samo uvod u keksiće koje ću napraviti od kandiranog đumbira.
Ono što vam je potrebno je komad đumbira. Moj je bio težak oko 200 grama. Oljuštila sam ga, narezala na kolutiće i stavila kuhati. Kako sam se morala žuriti nakon 10 minuta sam isključila i pustila ga u vodi do ujutro. Izbjegnite taj dio jer đumbir potamni.Kuha se oko 30 minuta. Ja sam promijenila 2 puta vodu. Kada je đumbir kuhan, treba se izvagati. Moj je težio oko 140 g. Dodati isto toliko šećera (znači omjer đumbir-šećer je uvijek isti) i 3 žlice vode. Staviti kuhati , miješati i tako dok se šećer skroz otopi i počne zgušnjavati, ne smije posmeđiti.


Na masni papir staviti bijeli šećer i kuhani đumbir istresti i uvaljati. Prejaki su da bi ih se jelo kao grickalice, ali u keksićima će sigurno odgovarati...