Ne mogu zamisliti ljetovanje bez njih...ne moraš ništa reći, ali znaš da se uvijek vidiš na plaži, a nakon plaže pričaš do kasno u noć...
I za kraj...jedan riblji ručak za moje drage ljude...ribe koje je V. uhvatio u vršu i spremio na gradele i one sitne od kojih sam napravila juhu (u nekom drugom postu), a za predjelo tapenada od crnih maslina jer to moja prijateljica voli, a i drugi se nisu bunili, čak su i djeca mazala na prepečeni tost
TAPENADA OD CRNIH MASLINA
320 g crnih maslina bez koštica
7-8 polovica (filetiranih) slanih inćuna
2 žlice kapara
maslinovo ulje (oko 2-3 žlice)
soli i papra po želji iako su inćuni slani pa treba biti oprezan
Štapnim mikserom sve usitniti i servirati na prepečeni tost
Stol aranžiran u mediteranskom stilu s buketom od ružmarina, lovora i timjanan