subota, 7. prosinca 2013.

Marmelada od mandarina i mandarincini

Ušli smo u prosinac...Uvijek se veselim paljenju prve adventske svijeće i pripremama za Božić. Ove godine odlučila sam se za adventski u limenim kanticama. Moja djeca su bila totalno razočarana jer njima je adventski uvijek, svijeće u krugu. Meni je baš zanimljivo...malo mahovine, sušene mandarine i jabuke.



Sve je u znaku mandarina jer sam dobila hrpu nešpricanih. Nisam nikad radila ni marmeladu ni mandarincine.  Malo je pimpljast posao dok se sve to oguli, a efekt nije izostao. Meni je izvrsno i jedno i drugo.

Marmelada od mandarina

Na žalost nisam vagala, jer inače radim marmelade odokativno, uvijek s manje šećera. No objasnit ću ukratko. Ogulila sam mandarine i skinula onu bijelu opnicu što sam više mogla. Koru 4, 5 mandarina prokuhala sam 3 puta da se odgorče. Stavila kuhati mandarine, šećer i dodala odgorčenu koru. Sve skupa se kuhalo oko pola sata. Štapnim mikserom dodatno sam  usitnila i sipala u sterilizirajuće staklenke.



Koru koja je ostala narezala sam na trakice i mandarincine radila po ovom receptu. Nema neke velike razlike u okusu od naranči. Već dok su se sušile djeca i ja smo pola pojeli.



Na kraju kad sveto  lijepo upakirate može biti poseban poklon za vaše najmilije.




Broj komentara: 6:

  1. Predivan post, super marmelada i prelepe slikice...

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno, slike su naročito lepe. A jako mi se dopada i pakovanje, sa sve ovom etiketicom...preslatko!

    OdgovoriIzbriši
  3. Adventske konzervice su ti prva liga, jako mi se sviđaju a i slatko od mandarine ne zaostaje. Baš lijep post.

    OdgovoriIzbriši
  4. Adventski aranžman ti je genijalan, jako mi se sviđa! Okus mandarina me osvaja na prvu i sviđa mi se kako si ih iskoristila.

    OdgovoriIzbriši