utorak, 20. prosinca 2016.

Kandirani đumbir

Odavno mi je već bila želja ušećeriti đumbir, ali znate kako to kod mene ide...nikada naći vremena. Kako je u igrici Ajme koliko nas je tema ĐUMBIR iskoristila sam priliku. Temu nam je zadala Dubravka s bloga Dzoli volinet.kuvar.  Ovo je samo uvod u keksiće koje ću napraviti od kandiranog đumbira.
Ono što vam je potrebno je komad đumbira. Moj je bio težak oko 200 grama. Oljuštila sam ga, narezala na kolutiće i stavila kuhati. Kako sam se morala žuriti nakon 10 minuta sam isključila i pustila ga u vodi do ujutro. Izbjegnite taj dio jer đumbir potamni.Kuha se oko 30 minuta. Ja sam promijenila 2 puta vodu. Kada je đumbir kuhan, treba se izvagati. Moj je težio oko 140 g. Dodati isto toliko šećera (znači omjer đumbir-šećer je uvijek isti) i 3 žlice vode. Staviti kuhati , miješati i tako dok se šećer skroz otopi i počne zgušnjavati, ne smije posmeđiti.


Na masni papir staviti bijeli šećer i kuhani đumbir istresti i uvaljati. Prejaki su da bi ih se jelo kao grickalice, ali u keksićima će sigurno odgovarati...

3 komentara:

  1. Pravila sam kandirani djumbir jednom po Neveninom receptu (Ebba's Cuisine) i jos ga imam malo u frizideru. Super je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa to je isti postupak, super paše u kolačima, ovako sam, je dosta jak...

      Izbriši
  2. Amɑzing! It's actually remarkable post! more logo design services,We are proud to offer our special event promotion design service for events of all types and sizes.

    OdgovoriIzbriši