Stranice

utorak, 10. rujna 2013.

Cannelloni sa špinatom

Prvi put sam ih probala kod tete iz Francuske. Zapravo, tada,  pred puno godina nisam ni znala da postoji takva pašta.  Otkriće...malo prodinstaš meso, ubaciš špinat, napuniš, preliješ i imaš super jelo...

 

Cannelloni sa špinatom

1  paket cannellona
80 dkg mljevenog mesa (miješanog)
špinata po želji (koristila ljetni, na stabljici)
1 jaje
gaude po želji
pasirani pomidor (kupovni ili svoj)


Blanširati špinat. U mom slučaju (da djeca ne grintaju) usitnim štapnim mikserom. Meso okrenuti na ulju, dodati začine, stavim origano, sol i papar. Dodati špinat, jaje i naribani sir. Trebalo bi se ohladiti, ali kako sam uvijek u žurbi, punim ih odmah (u ovom slučaju cannelloni pucaju) i slažem u protvan. Kad su lijepo posloženi, uzmem pasirani  pomidor  i onako iz tetrapaka direktno prelijem cannellone, pospem sirom i bacim po tome bosiljak. Peći sve skupa oko 40 minuta. Nakon 20 minuta pokrijem folijom da se cannelloni ne posuše.




Cijelo ljeto me nije bilo doma, mi smo oni sretnici koji idemo s mora na more. Bilo nam je prekrasno ali nekako jedva sam čekala vratiti se svojoj kućici, svome cvijeću. Prije nego sam otišla, postavila sam cijevi za navodnjavanje gdje god sam mogla, no ostale su vaze koje jednostavno moraš zalijevati. Puštanje vode i zalijevanje vaza prepustila sam mami. Svaki put kada bi je nazvala i pitala za cvijeće rekla je...kao da si tu...


...i stvarno, vratili smo se po noći, a cvijeće je  i u mraku  ponosno pokazivalo sve svoje čari...


...čak je i muž rekao, kao iz bajke...


...oni koji imaju cvijeće, dobro znaju kakav je to trud i odricanje po suši održati cvijeće ovako živo, a uz moje, mama je imala i svoje, a i sestrino za održavanje...


kada sam je pitala da li joj je bilo teško, rekla je da ona to jednostavno voli, a kad nešto voliš, nema prepreka...



...naravno, ne bi tu ništa bilo bez pomagača...


i zato smo nas dvije popile kavu u ovom njegovanom okruženju...



Broj komentara: 12:

  1. Divno izgledaju tvoji cannelloni, kao i basta sa cvijecem.
    Sjecam se mog prvog pokusaja da napravim kanelone - slijepili su se i bilo je nemoguce puniti ih, jer sam ih prvo prokuhala...

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivan post. Kao da čitam svoje riječi napisane o cvijeću., i ja ga obožavam i činim sve moguće da ga spasim svako ljeto. Uživala sam čitajući :)
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. uh baš volim cannellone! to mi je jedna od dražih, ako ne i najdraža tjestenina :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Dopada mi se kombinacija sa spanacem, a cannellone prosto obozavam!

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasno su ti ispali, a fotke cvijeća su očaravajuće!

    OdgovoriIzbriši
  6. Divne fotografije cvijeća, a canelloni sa špinatom su ti odlično ispali, obožavam ih!

    OdgovoriIzbriši