Stranice

ponedjeljak, 16. prosinca 2013.

Zapečene masline u soli

Dobila sam vrećicu maslina i nešto malo sam ih pobrala ispred kuće. Nikad nisam imala priliku bilo što raditi s maslinama. Raspitivala sam se, tražila po netu i odlučila se za tri varijante.
1) Sirove u soli 2) Zapečene u soli 3) Zapečene u maslinovom ulju. Najbolji rezultat su pokazale ove zapečene pa usoljene.



Prebrala sam samo neoštećene i stavila na masni papir. Posolila sam ih i stavila peći na 150 stupnjeva oko pola sata. Zapravo ja sam stalno pogledavala jer nisam bila sigurna koliko dugo treba peći. 
Kada su se ispekle pustila sam da se ohlade i slagala u teglicu red maslina, red soli. Stavila u špajzu i već nakon par dana vrag mi nije dao mira , morala sam ih probati...one su već imale nešto...


Svaki dan sam ja protresla te bočice i polako se počela stvarati vodica, koja im je konzervans. Nakon 15 dana masline su bile spremne za konzumiranje. 



Mogu reći da imaju gorčine u sebi, ali nisu ni približno slične onim kupovnim. Ovo je nešto posebno, a tako jednostavno.









Broj komentara: 5: