Stranice

srijeda, 19. veljače 2014.

Gyros nabujak od piletine i brokule

Ova kiša što neumorno pada, ne danima već mjesecima nagurala je vlagu u svaki djelić kuće. Proljetno cvijeće je procvjetalo, a da ni snijeg nije zabijelio. Povrće pod zemljom
će vjerojatno istrunuti. Tako se i brokuli u ovoj priči bliži kraj, odnosno odlazak u sjeme. No iako već ima žućkaste cvjetove odlično je poslužila za ovo jelo.


  • glavicu ili dvije brokule ovisno kolika se zastupljenost brokule želi u jelu (mi u vrtu imamo male cvjetiće, a ne onakve glavice kao u trgovini, naravno i stabljiku uvijek iskoristite tako da je ogulite)
  • 540 g pilećih prsa (1 paket)
  • gyros začini (po pola žličice  kima u prahu, čilija, crvene paprike, malo cimeta, jedna grančica timijana, žlica origane i tri češnjaka)
  • 3 jaja
  • 2,5 dl vrhnja za kuhanje
  • 10 dkg gaude ( ili sira po želji)



Brokulu blanširati i pustiti da se ohladi. Meso piletine narezati na manje kockice i začiniti gyros začinima. Na maslinovom ulju prepeći meso, dodati brokulu, jedanput okrenuti i prebaciti u vatrostalnu posudu premazanu maslacem.
U posebnoj zdjeli istući jaja s vrhnjem za kuhanje i dodati naribani sir. Time preliti brokulu i piletinu i staviti zapeći na 200 stupnjeva dok se ne napravi korica.
Uz to sam poslužila bijelu rižu.


Dok se jelo ispeklo nestalo je i danjeg svjetla, tako da mi je moralo poslužiti svjetlo nape.  Slike i nisu nešto, ali je jelo jako fino i aromatično, zahvaljujući kombinaciji začina

Broj komentara: 8:

  1. I kod nas pada kisa i ovakav jedan vitaminsk,i ukusni obrok bi mi bas prijao.

    OdgovoriIzbriši
  2. Fino izgleda, uz hrskavu salatu super obrok.

    OdgovoriIzbriši
  3. Fino izgleda, sviđa mi se dodatak gyros začina i naravno domaća brokula :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ja volim jela iz pećnice, sve moguće kombinacije mi pašu

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlicno izgleda, jedan vrlo ukusan rucak, pogotovo sto je napravljen sa domacim povrcem iz baste.:)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično jelo, brokulu jako volim i ovo je još jedna od kombinacija kako je mogu pripremiti, super !

    OdgovoriIzbriši