Stranice

četvrtak, 11. rujna 2014.

Kolač od višanja s biskvitom od pudinga

Jučer smo imali obiteljsko okupljanje i ručak kod sestre i šogora. Dobro dođe kad imaš slobodan dan od kuhanja, ali ja ko ja ponudila sam se da napravim kolač, a usput sam radila i patlidžane za zimnicu (u nekom drugom postu). Tako da kuhinja nije ostala čista.
Za kolač od višanja  odlučila sam se tako što još imam paketiće ličkih višanja u škrinji, koje ni malo nisu izgubile na kvaliteti stajanjem.


Zanimljivo je što u biskvit ide samo prah pudinga, bez brašna, malo sam skeptična bila, ali je ispalo iznad očekivanja. Jedna jednostavna slastica, koja se jako svidjela i djeci

Kolač od višanja s biskvitom od pudinga

 

ZA BISKVIT

3 vrećice pudinga od čokolade
1 vrećica pudinga od vanilije
1 vrećica praška za pecivo
1 šalica smeđeg šećera
5 jaja
1 šalica ulja

ZA NADJEV

koristila sam zaleđene višnje kao otprilike 2 teglice
2 vrećice pudinga od vanilije
400 ml slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
strugana čokolada

  
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. U zdjelu staviti prašak za puding, prašak za pecivo, šećer, jaja i ulje te sve zajedno smiksati. Biskvitnu smjesu razmazati po limu obloženom papirom za pečenje i staviti peći 15-tak minuta. Višnje ako su zaleđene prokuhati i u soku od višanja (600 ml) zakuhati puding. U vrući žele dodati višnje i još onako toplo namazati po biskvitu. Pustiti da se ohladi pa istući vrhnje i nanijeti šlag. Sve ukrasiti struganom čokoladom.



Na tanjure kao ukras šogor je donio aceto balsamico s dodatkom čokolade, izvrsna stvar u kombinaciji s kolačem.
Obratite pažnju na ove kapljice kiše koje su nastale spontano dok sam nosila tanjur van na slikanje.

Broj komentara: 10:

  1. Baš me zaintrigirala kombinacija ovog tvog kolača.Volim kad naidjem na neku lepu uksunu ideju!

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno izgleda sa tim neobicnim biskvitom; i ja se cesto 'trpam' gdje ne treba (nudim nesto da napravim kad idem u goste), ...niko nam nije kriv ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš dobro izgleda. Sviđa mi se kombinacija aceta i čokolade.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kolač je fin, ali mene posebno zanima ta zimnica sa patlidžanom... :)

    OdgovoriIzbriši
  5. nisam probala ništa ovakvo al ne sumnjam da je fin biskvit sa svim tim pudinzima koji su ustvari škrobno brašno s okusom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno tako, ali uvijek stavljam u kreme, a kad koristim gustin stavljam manje količine

      Izbriši