Prvo što sam pripremila bila je
Lijena pita baš onakva kakva treba biti, jednostavna, a fina...
MEDENJACI
Za čas je došlo blagdansko vrijeme pa sam pretražila blagdanske kolačiće. Moja kolegica Ana ih je prva napravila i mora se priznati da su joj super ispali. Ja sam svoje ukrasila čokoladom, ali da se ništa ne stavi su izvrsni. Što duže stoje su bolji.
- 250 g maslaca
- 18 dag šećera
- 25 dag meda
- 3 jaja
- 1 žličica sode bikarbone
- 300 g oštrog brašna
- 100 g integralnog brašna i
- 350 g glatkog brašna
- 1 pakiranje mješavine začina Medenjaci
- U posudu staviti maslac, med i šećer te sve skupa polako grijati na vatri dok se ne istope šećer i maslac.
- Ohladiti desetak minuta pa umiješati samo malo umućena jaja. Dodati brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i začinom za medenjake te sve skupa dobro izmiješati.
- Dobijeno tijesto ostaviti najbolje preko noći. (moje se odmaralo 24 sata)
- Praviti kuglice koje stavljati na lim (može i s papirom za pečenje), i peći u pećnici zagrijanoj na oko 200°C do 10* minuta
I još jedan blagdanski kolačić u kojem ja nažalost nisam mogla uživati zbog oraha, ali su se moji potukli oko njih su Bojini kolači. Probala sam samo komadić, a oni se tope u ustima...
Vratit ću se ja i Snježaninim pitama, jer nikada nisam razvlačila kore, a ona je u tome bila majstorica.
I za kraj još jedno veliko HVALA!