Stranice

srijeda, 30. prosinca 2015.

FBI rukavice...Snježanin blog...in memoriam

Tužan krug igrice FBI-rukavice, u kojem smo dva mjeseca istraživali Snježanin blog Vrtaljica...Snježane koje više nema među nama, no ono što je ostavila svima nama je neprocjenjivo. Mislim da većina nas koja je u ovom blogerskom svijetu na ovaj način se željela prisjetiti svega dragocjenog što je Snježana napisala i pripremila. Ne samo ja, već i kolege s mog posla koji isprobavaju moje kolačiće pretraživali su Snježanin blog i bili oduševljeni. Nema tu pogreške, sve je lijepo i detaljno objašnjeno. Medenjaci su nas svih osvojili, još ih jedemo, a prošla su dva tjedna, a oni su sve bolji...

Prvo što sam pripremila bila je


 
Lijena pita baš onakva kakva treba biti, jednostavna, a fina...


MEDENJACI

Za čas je došlo blagdansko vrijeme pa sam pretražila blagdanske kolačiće. Moja kolegica Ana ih je prva napravila i mora se priznati da su joj super ispali. Ja sam svoje ukrasila čokoladom, ali da se ništa ne stavi su izvrsni. Što duže stoje su bolji.


  • 250 g maslaca
  • 18 dag šećera
  • 25 dag meda
  • 3 jaja
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 300 g oštrog brašna
  • 100 g integralnog brašna i
  • 350 g glatkog brašna
  • 1 pakiranje mješavine začina Medenjaci
     
Postupak:
  1. U posudu staviti maslac, med i šećer te sve skupa polako grijati na vatri dok se ne istope šećer i maslac.
  2. Ohladiti desetak minuta pa umiješati samo malo umućena jaja. Dodati brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i začinom za medenjake te sve skupa dobro izmiješati.
  3. Dobijeno tijesto ostaviti najbolje preko noći. (moje se odmaralo 24 sata)
  4. Praviti kuglice koje stavljati na lim (može i s papirom za pečenje),  i peći u pećnici zagrijanoj na oko 200°C do 10* minuta


 I još jedan blagdanski kolačić u kojem ja nažalost nisam mogla uživati zbog oraha, ali su se moji potukli oko njih su Bojini kolači. Probala sam samo komadić, a oni se tope u ustima...


Vratit ću se ja i Snježaninim pitama, jer nikada nisam razvlačila kore, a ona je u tome bila majstorica.
I za kraj još jedno veliko HVALA!

4 komentara:

  1. Tako nekad dodju vremena da se opraštamo od dragih nam ljudi.Snježa je bila jedna divna osoba od koje sam mnogo toga naučila. Njene djakonije nam ostaju zauvek kao i njen vedri lik

    OdgovoriIzbriši
  2. Žalostan je ovaj krug, ali mi je drago da će uspomena na Snježu biti i na našim blogovima.
    Odlične si recepte odabrala! Sve najboljeu Novoj!

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš si se potrudilla, i sve ti je jako lijepo.
    lijenu pitu osobito volim

    OdgovoriIzbriši
  4. Verujem da bi Snjezi bilo drago da procita ove redove, sve si lepo pripremila a pita sa jabukama mi se narocito dopala.:) Sve najbolje u Novoj tebi i tvojima najmilijima.:)

    OdgovoriIzbriši