- 1 i pol šalica kuhanog slanutka (ako pržim u ulju, samo ga navečer namočim, ne kuham)
- stručak peršina
- stručak celera
- 1 žličica suhog korijandera
- pola žličice mljevenog kima
- pola žličice papra
- pola žličice čilija u prahu
- pola žličice kurkume
- 4 češnjaka
- 1 žličica soli
- 1 žličica limunove korice
- maslinovo ulje
- 1/3 šalice brašna
- 1 i pol žličica praška za pecivo
- tahini
- jogurt
Slanutak namočiti 12 sati i skuhati ga u express loncu. (možete koristiti i onaj iz konzerve). U multipraktik dodati slanutak, peršin, celer, začine, sve osim brašna, praška za pecivo i ulja. Izmiksati, ne treba skroz glatko, zatim dodati 3 žlice maslinovog ulja i brašno pomiješano s praškom za pecivo. (Ako pržim u ulju, obavezno moraju odstajati par sati u frižideru. U slučaju da vam se čine premekani, dodati malo brašna.) Kalupe za muffine premazati maslinovim uljem, formirati kuglice i peći 15 do 20 minuta u pećnici.
Za umak sam uzela tri žlice domaćeg tahinija i pomiješala ga s jogurtom. Možete poslužiti s tartarom ili umakom koji vam paše. Dosta su žestoki pa začine prilagodite svom ukusu.
Nemaju krskavu koricu, ali su blažeg okusa i sočni iznutra.
Imam puno celera u vrtu i on se super uklopio u ovu kompoziciju