Stranice

utorak, 14. veljače 2017.

Kruh bez brašna, sa zobenim pahuljicama


Ovaj kruh pečem zadnje vrijeme i baš nam je onako super. Bez brašna, uz neki namaz ili sam može biti izvrstan doručak ili večera. Jučer sam se požurila pa ga s ljubljavlju ispekla svom dragome. Nekako volim obilježiti blagdane s nekim posebnim jelom. Iako neki misle zašto obilježavati te amerikanizirane datume, meni je baš to fora!





  • 500 g svježeg sira
  • 3 jaja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • razne sjemenke (cia, suncokret, lan, sezam...) u količini koju želite
  • 250 g zobenih pahuljica
  • 2 žličice soli ili više po želji


Umutiti ručno jaja, dodati sol, ulje i svježi sir, nakon toga i ostalo...zobene pahuljice i sjemenke...Peći 45 minuta na 180 stupnjeva u kalupu za kruh obloženom masnim papirom. Treba se napraviti zlaćana korica, možete i koju  minutu duže, ovisi o pećnici. Pustiti da se ohladi u kalup.



Recept mi je dala kolegica s posla. Na netu ih sigurno ima, nisam tražila. Kruh mi traje 3 dana, zamotan u masni papir. Izrazito je sočan i bogat


Napravila sam verziju s lanenim brašnom...znači količinu pahuljica zamijeniti s lanenim brašnom. Kruh ima dosta intenzivan okus, no treći dan kada malo odstoji je izvrstan i podsjeća na one kupovne #zdrave kruhove# koji se prodaju u Dm-u i trgovačkim centrima.

Broj komentara: 19:

  1. A koliko dugo se pece i na kojoj temepraturi?
    Mila

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš super. Pozdravljam svaki hleb koji nije na bazi beljenog brašna!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. Izvrstan je, stalno ga radim, čak ga i djeca jedu...

      Izbriši
    2. Izvrstan je, stalno ga radim, čak ga i djeca jedu...

      Izbriši
  4. Odličan hleb i sama pravim razne vrste ali mi se više dopada ova druga varijanta sa lanenim brašnom.

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan izbor za pripremu zdravog hleba...

    OdgovoriIzbriši
  6. Zadnjih godina sebi mesim ovako "fine" blepčiće.
    Reci mi samo, misliš na onako sitan kremasti sir, ili...?
    Sviđa mi se recept i rado bih ga isprobala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja koristim onaj svježi sir, kao mrvice ili domaći, što mi se nađe pri ruci...

      Izbriši
  7. E, pravim ovo prvom prilikom, baš mi se sviđa ideja. A prva slika je neodoljiva.

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam do sada pravila hleb bez brašna, ali ovaj na fotkama izgleda sjajno, moraću probati da napravim :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Meni je ova prva varijanta sa ovsenim pahuljicama baš primamljiva, deluje tako sočno. :) Još sa sirom...super! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. E ovo moram isprobati :D Izgleda jako sočno i baš neodoljivo ukusno. Dodatak sira je ODLIČNA ideja!

    OdgovoriIzbriši
  11. Ovo moram da probam! Inače kupujem hleb sa semenkama, volim tu teksturu i ukus.

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasno izgleda... jedva cekam probati :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Radim ga često, odličan je. Ne dodajem nikkavu vrstu brašna već par žlica kikiriki ili bademovog maslaca. Divota!!!

    OdgovoriIzbriši