Stranice
▼
nedjelja, 5. studenoga 2017.
Marun pire
- Cure što ćemo s ovim marunima?
- Pire - kažu one...
Bila je večer i dok sam ja skuhala i ogulila marune, već je bilo 9 sati, na brzinu sam propasirala, ukuhala čokoladu i prelila...
- Što je ovo? To su samo neke mrvice s čokoladom...
Nisu bile zadovoljne. Otišla sam u šumu po još maruna i ovaj put se potrudila. Nije im bilo loše, ali su rekle da nona radi bolje, a ja upravo nju pitala kako otprilike radi. Eto mamino je uvijek onako osrednje...he, he...
ZA PIRE:
500 g očišćenih propasiranih maruna ili kestena
70 g šećera
90 ml vode
žličica ruma
1 vanilin šećer
ZA PRELJEV:
žlica maslaca
3 rebra čokolade
1 žlica šećera
3 žlice mlijeka
Zakuhati vodu, šećere i rum, u to dodati marune i malo miješati. Rasporediti po zdjelicama.
Sastojke za preljev također staviti na vatru i miješati dok se sve ne otopi. Preliti po pireu. Ako imate već očišćene kestene, ovo je zaista jednostavan, a fini desert