Stranice

nedjelja, 5. studenoga 2017.

Marun pire



- Cure što ćemo s ovim marunima?
- Pire - kažu one...

Bila je večer i dok sam ja skuhala i ogulila marune, već je bilo 9 sati, na brzinu sam propasirala, ukuhala čokoladu i prelila...

- Što je ovo? To su samo neke mrvice s čokoladom...

Nisu bile zadovoljne. Otišla sam u šumu po još maruna i ovaj put se potrudila. Nije im bilo loše, ali su rekle da nona radi bolje, a ja upravo nju pitala kako otprilike radi. Eto mamino je uvijek onako osrednje...he, he...


ZA PIRE:

500 g očišćenih propasiranih maruna ili kestena
  70 g šećera
  90 ml vode
žličica ruma
1 vanilin šećer

ZA PRELJEV:

žlica maslaca
3 rebra čokolade
1 žlica šećera
3 žlice mlijeka

Zakuhati vodu, šećere i rum, u to dodati marune i malo miješati. Rasporediti po zdjelicama.
Sastojke za preljev također staviti na vatru i miješati dok se sve ne otopi. Preliti po pireu. Ako imate već očišćene kestene, ovo je zaista jednostavan, a fini desert



Nema komentara:

Objavi komentar