Stranice

srijeda, 20. prosinca 2017.

Linzeri

Mama, ja bi radila one keksiće s marmeladom - rekla je moja kćer.
Ništa, ajmo pronaći na netu neki recept pa ćeš sve napraviti. Može...
Pronašla sam recept Matejke s bloga  Like Chocolate. i naravno pokazao se kao izvrstan odabir.


Tako sam sretna što još uvijek imaju volje...ništa ih ne silim, kada se zažele peći, peku. Više mi nisu pomoć, već sam ja njima. Sve naprave same.


Rekla sam joj kako je pedantno napravila keksiće, a ona mi kaže...ti bi sve na brzinu i onda nikako ne bi valjali. Ja sam bezbrižno otišla na posao, a ona je sve sama završila...




  • 250 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 žumanjka
  • 125 g maslaca
  • šećer u prahu
  • pekmez po želji





  1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a pleh obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte sve suhe sastojke pa im dodajte maslac i izmrvite rukama da dobijete smjesu poput mokrog pijeska.
  3. Dodajte žumanjke i umijesite glatko tijesto, pazeći da mijesite što je manje moguće tj. samo dok se sastojci ne ujedine.
  4. Tijesto razvaljajte na pobrašnjeloj plohi na debljinu cca 3 mm. Izrezujte oblike po želji, a svakom drugom u sredini izbušite rupu ili neki oblik.
  5. Pecite oko 8 min, keksići moraju ostati bijeli i tek početi dobivati boju s donje strane. Ohladite.
  6. Keksiće s rupom pospite šećerom u prahu, a one druge premažite pekmezom po želji, najbolje crvenim nekim. Spojite polovice i odložite u limenu kutiju.



Možda nisu savršeni, ali su napravljeni vrijednim  ručicama dvanestogodišnjakinje...

Broj komentara: 8: