Stranice

ponedjeljak, 7. svibnja 2018.

Kikiriki kocke sa zobenim pahuljicama

Nakon rođendanskih teških kolača dobro dođe nešto jednostavno, bez pečenja i rafiniranih šećera. Napravila sam ove kocke za ručak  kod sestre  i otišla raditi. Slijedeći dan, pitala  sam sestru kakvi su bili kolači, ona govori na prvi pogled izgledaju jadno, ali kad ih probaš, stvarno su odlični. Dobila sam pohvale i od drugih degustatora...





1 šalica maslaca od kikirikija (100 % kikiriki)
pola šalice nezaslađenog kakaa
pola šalice meda
pola šalice kokosovog ulja
2 šalice zobenih pahuljica



Zagrijati maslac od kikirikija, kokos ulje i med. Kada se sve rastopilo, dodati kakao i zobene pahuljice. Miješati dok se sve ne sjedini. Istresti u kalup (veći ili manji ovisno koliko želite da bude visoko). Zagladiti i staviti u frižider na par sati. Smjesa će se lijepo stisnuti i moći ćete rezati lijepe kocke.


Ovo je osnovni recept, a vi možete varirati i dodavati  u njega što želite, modificirati. Npr. komadićima čokolade ili nekog sušenog voća. Zobene možete povećati ili smanjiti, kako volite. Nama su ove bile odlične i najbolje su mi kada su jako hladne jer se na sobnoj temperaturi ulje topi pa postaju gnjecaste, mada ni onda nisu loše.


4 komentara: