Stranice

subota, 2. lipnja 2018.

Punjeni šampinjoni

Često radim zapečene punjene šampinjone, ali nikako da objavim recept. Stvarno su tako jednostavni, a zapravo odokativni. Ovaj put ih uopće nisam mislila za ručak, ali su bili na sniženju, pa eto...







  • 500 g šampinjona
  • komadić pancete
  • komadić mekog sira (gauda)
  • majčina dušica
  • sol, papar
  • maslac





Šampinjone oprati pod vodom (ne treba ih guliti). Odvojiti stapke od klobuka. Namazati vatrostalnu zdjelu maslacem i poslagati klobuke. Stapke narezati na sitno i staviti u zdjelu, dodati sitno narezanu pancetu i naribani sir. Sve nekako odokativno. Posoliti, popapriti i posuti majčinom dušicom. Napuniti klobuke i još sve posuti ribanim sirom. Višak slobodno staviti oko klobuka, ne smeta i to je fino. Staviti peći dok se šampinjoni ne zapeku (oko 20 minuta).



Mi smo ih jeli uz rižot od povrća i piletine, a mislim da bi bili odličan ručak samo uz neku salatu...

1 komentar: