Stranice

srijeda, 25. srpnja 2018.

Rolada od tikvica, ricotte i šunke



Svake godine šogi iz dalmatinske zagore (Drniš) donese hrpu nešpricanog povrća. Ove godine najviše nam je stiglo ogromnih tikvi. Stalno pronalazim nove recepte u kojima ću ih uvaljati...(nisam probala jedino u kolačima).

Uz maneštricu od ječma i fažola nekako uvijek radim  gibanicu ili popečke, no ovaj put sam odlučila raditi slanu roladu. Recept sam vidjela na nekoj talijanskoj stranici.

Oduševila sam se rezultatom. Jedno jednostavno, efektno i brzo jelo. Slijedeći put ću ga sigurno napraviti gostima za predjelo.




BISKVIT

2 manje tikvice ili pola velike (naribane na ribež)
5 jaja
1 vrećica parmezana
sol





KREMA

1 paket ricotte (25 dkg)
10 dkg šunke (ili više, da vam pokrije površinu)





Tikvice naribajte na ručni ribež   ili da si olakšate posao samo ubacite u stroj za ribanje, jer naravno, sve ovo ne bi mogli napraviti bez pomoći kvalitetnih kućanskih aparata.

Umutite 5 jaja posolite, dodajte tikvice i vrećicu sira ribanca. Na pleh  od pećnice stavite masni papir i izlijte smjesu. Pecite  na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Kada je pečeno, namočite krpu, ispečeni biskvit stavite na mokru krpu i zarolajte. Pustiti 15 minuta da odstoji. Roladu odmotajte, premažite ricottom, položite šunku, ponovo zarolajte i omotajte u prozirnu foliju. Pustiti barem sat vremena da odstoji. Rolada je još bolja ako odstoji preko noći.






2 komentara: