Stranice

petak, 30. rujna 2022.

Piletina u umaku od sušenih pomidora i špinata

Subota...njega nema, same cure...odmah smišljam što bi spremale za ručak. Sigurno će biti riža ili ječam (jer on to ne voli) i tako fejsam i naiđem na tako primaljiv receptić i odmah ga pokažem curama. 

Odlučimo se za repliciranje jela. Kako je bilo ružno vrijeme, predložim snimanje hrane za tiktok. Ja sam išla s prijateljicom hodati, kupila sve namirnice i bacile smo se na posao. Ja sam kuhala, jedna je radila desert, a druga snimala na dva fronta, malo moje slano, malo slatko...



A rezultat možete vidjeti...

Naravno da smo i njemu pustili i bio je oduševljen. Mmmm, prefino...

450 g pilećih prsa (može više, može manje)

100 g sušenih pomidora

1 kapula

2 češnjaka

100 g baby špinata

100 g sira (gaude)

500 ml vrhnja za kuhanje

beluga leća za prilog


Na maslinovom ulju prepržiti piletinu, koju smo prethodno posolili i popaprili, izvaditi je i staviti sa strane. Dodati izrezanu kapulu, sušene pomidore i malo dinstati, zaliti sve vrhnjem. Dodati malo vode i kuhati dok se kapula ne rastopi. Kada ste zadovoljni umakom, ubaciti baby špinat tek toliko da uvene. Vratiti piletinu u umak i poslužiti s beluga lećom koja nevjerovatno paše uz ovo jelo.