Subota...njega nema, same cure...odmah smišljam što bi spremale za ručak. Sigurno će biti riža ili ječam (jer on to ne voli) i tako fejsam i naiđem na tako primaljiv receptić i odmah ga pokažem curama.
Odlučimo se za repliciranje jela. Kako je bilo ružno vrijeme, predložim snimanje hrane za tiktok. Ja sam išla s prijateljicom hodati, kupila sve namirnice i bacile smo se na posao. Ja sam kuhala, jedna je radila desert, a druga snimala na dva fronta, malo moje slano, malo slatko...
A rezultat možete vidjeti...
Naravno da smo i njemu pustili i bio je oduševljen. Mmmm, prefino...
450 g pilećih prsa (može više, može manje)
100 g sušenih pomidora
1 kapula
2 češnjaka
100 g baby špinata
100 g sira (gaude)
500 ml vrhnja za kuhanje
beluga leća za prilog
Na maslinovom ulju prepržiti piletinu, koju smo prethodno posolili i popaprili, izvaditi je i staviti sa strane. Dodati izrezanu kapulu, sušene pomidore i malo dinstati, zaliti sve vrhnjem. Dodati malo vode i kuhati dok se kapula ne rastopi. Kada ste zadovoljni umakom, ubaciti baby špinat tek toliko da uvene. Vratiti piletinu u umak i poslužiti s beluga lećom koja nevjerovatno paše uz ovo jelo.