Jučer sam na placi našla domaće jagode iz Istre. Pitam ženu dal su špricane (kao da bi mi rekla da jesu), ona kaže, da rade s nekim agronomom i da ih špricaju samo dok rastu i dok nema ploda...vidite jedem ih bez pranja...aj dobro, uzet ću kilu (djeca obožavaju) i povjerovati ženi na riječ.
Kako ja to sve iskemijam po svome, moj kolač je puno nezgrapniji od originala, ali odličan,,,
(original)
PRVI SLOJ
2 šalice kokosovog brašna (mrvice)
1/4 šalice rastopljenog kokosovog ulja
3 žlice ječmenog slada
DRUGI SLOJ
2 šalice narezanih jagoda
TREĆI SLOJ
1 šalica čokolade (s visokim postotkom kakaa) i žlica kokosovog ulja
Imala sam doma čisto kokosovo brašno i mrvice. Odlučila sam se za mrvice (drugi puta ću brašno) . Za prvi sloj izmiješajte sastojke (ja sam rukama) i utisnite u kalup. Veličinu odaberite sami, ovisno koliko visoko želite da budu kocke. Zatim složite jagode. Čokoladu s uljem otopite u mikrovalnoj i premažite kolač. Pospite mrvicama kokosa i stavite na hlađenje, najmanje dva sata.
Slijedeći put pokušati ću s kokosovim brašno, a ne s mrvicama i izmiksanim jagodama, a ne u komadu.
Meni je ovo prefino, a zdravo!