Razmišljala sam što napraviti novo s koprivom, da li popečke ili pitu. Ipak sam se odlučila za pitu i kao inspiraciju koristila recept Tamare s bloga What's for dessert?
Kada sam pogledala recept, vidjela sam da mi neke stvari fali i prilagodila ga onome što imam u špajzi.
TIJESTO:
- 300 g pirovog brašna
- 150 g hladnog maslaca narezanog na kockice
- 1/2 žličice soli
- 100 g kiselog vrhnja
- 100 g očišćenih vrhova koprive
- 250 g svježeg sira
- 100 g kiselog vrhnja
- 3 jaja
- 70 g mladog ovječeg sira (ili sira po želji)
- 150 g pancete narezane na kockice
- 1 manja kapula
- sol i papar
Pancetu popržite na tavi. Izvadete je i na masnoći koju je pustila prodinstajte nasjeckanu kapulu. Koprivu blanširati minutu. Umutiti jaja, dodati sireve, popržene kapulu, pancetu i izmiksanu koprivu (ja to zbog djece). Posolite i popaprite. Smjesu izlijte na pečeno tijesto i pecite 20 do 25 minuta, dok nadjev ne očvrsne. Pitu ohladite na rešetki.
Bojala sam se da se djeci neće svidjeti zbog pirova tijesta, no one su bile oduševljene. Dijete koje inače ne voli pite, rekla je da je prefino, ali da ni slučajno nisam probala raditi ovo s brokulom. Ma ja govorim...neću, sasvim mi je dovoljno da ti se ovo sviđa. Znači riješila sam ručak za jedan dan, uz neku povrtnu juhicu, što će vam više, a pružili ste djeci baš sve ono što im treba.