Broskvu je ofurio mraz i sad je idealna za jelo, mekana i ukusna.
Bojala sam se da će djeca biti razočarana, ali jedno dijete me pitalo da li može probati ovako u komadima (ja u čudu), probala i svidjelo joj se. Pojela je pun tanjur. Druga si je izmiksala i isto pojela pun tanjur. A vama dajem jednostavan i tako prost recept koji vam je u trenu gotov. Broskvu možete zamijeniti keljem.
- 1 kapula
- 4 velika lista broskve
- 250 g heljde
- maslinovo ulje
- 1 češnjak
- kurkuma
Kapulu malo prodinstati na ulju koje želite (ja sam na kokosovom). Dodati heljdu i broskvu na rezance. Sve malo popirjati i zaliti vodom. Dodati sol, papar i kurkumu. Vode doliti malo više od sadržaja koji je u loncu. Pustiti da kuha. Vode dodavati po potrebi. Ako volite jušnije dodajte više, ako volite gušće manje. Paziti jer se heljda dosta nakuha. Kada je heljda omekšala isključiti, dodati malo maslinovog ulja i jedan istisnuti češnjak.