2 jaja
5 žlica šećera
80 g. maslaca (omekšalog na sobnu temperaturu)
1/2 l. ili 290 g. brašna
1 prašak za pecivo
- fil:
150 ml. šećera
1 vanilia šećer
1 vanilia šećer
1 dl. mlijeka
120 g. maslaca
5 žlica ulja
150 g. mljevenih oraha
120 g. maslaca
- glazura i posip okolo:
5 žlica ulja
150 g. mljevenih oraha
Jaja i šećer pjenasto izmješati pjenjačom kratko, tek toliko da se poveže, dodati maslac, brašno promiješano s praškom za pecivo. Sve zamjesiti rukama u mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke. Valjati odmah, jakooo tanko 3 ml. otprilike. Tijesto se baš digne kada se ispeče.Veličina čašice je 4 cm.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Svega 5 minuta.
Kolačići moraju ostati bijeli, i mekani budu kada se i ohlade, ali ipak nekako prhkasti i baš ukusni.
Staviti mlijeko da provrije, odati obe vrste šećera, kada se šećer istopi dodati mljevene orahe.
Sve dobro promiješati, jako brzo ide. Pustiti da se skroz ohladi.
Zatim dodati hladni predhodno izmiksani maslac.
Čokoladu otopiti na pari s uljem. Uzeti jedan kolačić i filati ga s jednom, ali prepunomm žličicom fila od oraha.
Zaklopiti drugim kolačićem. Umočiti ga sa strane čokoladom pa u mljevene orahe.
Čuvati gotove šubarice u frižideru.
Možete ih odmah jesti :) odlični su, ali najbolji još 1 dan kada prenoće.
Zanimljivo je to što kreme uvijek nekako ostane, što zapravo meni i odgovara. U višak kreme dodam smiksanog petit ber keksa, promiješam i radim kuglice. Jedan dio kuglica sam uvaljala u orahe.
Za drugi dio kuglica otopila sam čokoladu s malo ulja na pari i valjala ih.
Kuglice su bile hit...djeca su naravno pojela čokoladne, a mi odrasli s orasima.