utorak, 10. studenoga 2020.

Muffini s jabukama, bananom i dunjom


Trudim se djeci, a i sebi raditi zdrave slatkiše, marendice i ostalo. Bijeli šećer sam uglavnom i izbacila, a ako i napravim neki izlet skupo ga platim. Čak mi se čini da kada doma radim slatkiše s bijelim šećerom ne padnu mi tako teško kao kupovni keksi, čokolade i ostalo...

Muffini su mi najbrže slatko  rješenje, a i znam da će curama dobro doći kao međuobrok, posebno ako su u njemu zdravi sastojci. Jedni od takvih su i ovi...


Muffini s jabukama, bananom i dunjom


2 jaja
1 banana
100 g nerafiniranog smeđeg šećera
80 g meda
60 ml kokosovog ulja (rastopljeno)
120 ml mlijeka
1 žličica cimeta
1 žličica soda bikarbone
prstohvat soli
1 naribana dunja
1 naribana jabuka
100 g pirovog brašna
120 g zobenog brašna
50 g zobenih pahuljica
2 žlice izmiksanih badema
2 žlice suncokretovih sjemenki

Jaja izmiksati sa smeđim šećerom, bananom i medom pa dodati kokosovo ulje i mlijeko.
Dodati sol, cimet i soda bikarbonu, a zatim ubaciti zobene pahuljice te naribanu jabuku i dunju. 
Na kraju dodati obje vrste brašna, izmiksane bademe i sjemenke suncokreta. 
Napuniti košarice za muffine smjesom i peći 15-18 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite jesu li pečeni.