Tako sam ja na početku ljeta misleći da će ono biti prevruće posudila knjigu iz knjižnice Jamievi 15-minutni obroci. Uh dobrih recepata ima tamo i odlična inspiracija u kombiniranju sastojaka.
...i raguom od 6 vrsta povrća
Možda se naoko čini da je ova pašta obična, ali toliko su dobro prožeti okusi da je jednostavno neodoljiva. Ja, kao ja naravno zakomplicirala sam stvar i 15 minutni obrok se pretvorio u satni, ali nema veze.
RAGU
2 crvene kapule
celerovog lišća
1 mrkva
1 tikvica
3 pečene paprike
maslinovo ulje
700 g pasate od rajčice
TJESTENINA
500 g špageta
2 komada pilećih prsa
3 kriške slanine
mali čili
4 režnja češnjaka
2 grančice ružmarina
2 lista svježeg lovora
ocat balsamiko
parmezan
Kapulu narezati, dodati celer, mrkvu, tikvicu i pečene paprike. Nasjeckano povrće staviti u lonac s maslinovim uljem, solju i paprom i pirjati dok ne mekša. Usitniti ga štapnim mikserom, dodati pasatu i još malo krčkati.
Tjesteninu skuhati al dente.
Piletinu narezati na kockice i staviti u tavu s uljem i prstohvatom soli i papra. Dobro je prepeći. Dodati sitno narezanu slaninu i čili, kao i protisnuti češnjak, listiće ružmarina, list lovora i sve još propirjati dvije minute dok slanina ne požuti, sve pokapati balsamikom.
Umak probati i još začiniti solju i paprom pa promiješati s tjesteninom i posuti piletinom.
Poslužiti s naribanim sirom.