Ovaj post pisan je 2016. godine za jedan portal, gdje sam mjesečno besplatno objavljivala recepte koje sam kuhala i slikala i eto do dana današnjeg nije osvanu na blogu. Zato sada ispravljam grešku. Ima toga još, pa kad stignem...
Kada kuhate za puno ljudi morate smisliti, što ćete kuhati - da budu izdašne količine, i da se ne umorite previše. Kako sam imala veću obitelj na ručku za rođendan i puno male djece, odlučila sam se za gulaš, ali ne bilo kakav, već gulaš iz pećnice. Što je još zanimljivije - svi sastojci idu po pola kile. Ako želite povećati količine samo povećavajte gramažu... Dakle, u mom slučaju to je bilo 80 dkg...
Sastojci:
- svinjska mast za prženje sjeckanog luka
- pola kile narezane svinjetine od buta
- pola kile mljevenog mesa
- pola kile narezane junetine
- pola kile suhog mesa (stavila sam hamburger)
- pola kile crvene paprike narezane na kockice
- sol
- papar
- kajenski papar
- mljevena crvena paprika
- 800 ml pasirane rajčice
Priprema: U velikom loncu zagrijati mast i popržiti luk, dodati meso (bilo bi dobro da se prži odvojeno). Popržiti. Mesu dodati crvenu papriku. Pećnicu uključiti na 180 stupnjeva. Meso začiniti i zaliti pasiranom rajčicom. Pustiti da zavrije. Premjestiti u vatrostalnu posudu, poklopiti i staviti u pećnicu na 2 sata. Ako želite na kraju dodajte kiselo vrhnje. Kao prilog koristila sam palentu i kus-kus. Nije bilo nezadovoljnih, uživajte!