Biskvit:5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Nadjev:
1 kg očišćenih jabuka
1 l vode
3 pudinga od vanilije
20 dag šećera
4 dl slatkog vrhnja za šlag
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Izmiksati pjenasto žumanjke i šećer. Dodavati žlicu po žlicu brašna s praškom za pecivo. Istući bjelanjke u čvrsti snijeg i lagano sjediniti sa smjesom od žumanjaka i brašna. Biskvit izliti u pleh od pećnice i staviti peći na 180 stupnjeva, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. (brzo će biti pečen) Za nadjev očišćene jabuke narezati na sitne kockice, staviti u veći lonac, dodati šećer i 8 dl vode. Kuhati dok jabuke ne omekšaju. Kada su jabuke kuhane, usitniti ih štapnim mikserom. Posebno u 2 dl vode dodati pudinge, promiješati i dodati u smjesu s jabukama. Miješati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Vruću kremu izliti na biskvit. Kada se kolač ohladi, izmiksati slatko vrhnje u šlag i premazati preko kreme. Staviti u hladnjak na par sati.Ovaj starinski kolač, radila je i moja mama, ljeti i s keksima, tako da slobodno umjesto biskvita posložite petit kekse. Izdašan je, jednostavan i svi ga vole, jedino mi nikako nije fotogeničan i teško ga je rezati, a da lijepo izgleda...