Stranice

ponedjeljak, 18. veljače 2013.

Tortilje sa piletinom

Prošle su maškare, radila ja krafne, išli u povorku, oblačili se u nošnju, pobirali jaja po kućama, bilo je baš aktivno tako da nisam ništa slikavala a i ručkovi su bili na brzinu.
I ovo što ću vam danas predstaviti nije baš neki korizmeni i posni recept ali neka se nađe.
Moja mama baš nije ekperimentirala sa kuhinjama pa čak ni sa pojedinim namirnicima. Sve je uvijek bilo fino ali i prepoznatljivo. Dugo sam i ja tako kuhala, dok se nisam okuražila i počela isprobavati različite namirnice, kuhinje, recept, začine...
Jedna od njih je i meksička kuhinja. Odmah isprve sam radila tortilje i bila oduševljena kako su ispale. Kad sam vidjela koliko koštaju u dućanu nisam mogla vjerovati a tako ih je jednostavno napraviti...

TORTILJE




2 šalice oštrog
1 šalica kukuruznog brašna
1 šalica mlake vode
1/2 čajne žličice soli
1 žlica masti po želji
malo praška za pecivo

Sve skupa zamijesiti i pustit da počiva 30 minuta. Dok tijesto počiva radim umak.

 



1 pileća ili pureća prsa 1 konzerva crvenog graha
1 kapula
1 zelena paprika
1 konzerva kukuruza
majčina dušica, origano, češnjak, tabasco, ma po želji, svaki put kombiniram što imam

Kapulu prodinstam, dodam narezana prsa i papriku, Dinstam dok kapula ne omekša. Dodam konzervu graha, kukuruz, može se staviti slanutak, dodati kečap, tabasco. Ma kako se želi umak i koje ljutine. Ja zbog djece radim blaže. Pustiti umak da se prohladi.
Od tijesta napraviti kuglice onolike veličine kolike se želi velike tortilje, izvaljati ih i peći na tavi bez masnoće. Najprije s jedne strane dok dobije smeđe mrlje pa s druge. Ja čim se speku stavljam u vrećicu da mi omekšaju od kondenzacije i budu podatnije za savijanje. Kad se sve ispeku filat ih kao palačinke i stavljati u posudu za pećnicu. Kada su poslagane posuti ih sirom i zapeći.
Za umak poslužim vrhnje promiješano senfom ili tabascom.



Broj komentara: 13:

  1. Izvrsno, zvuči jednostavno i upravo trebam recept za tortilje.
    Hvala ti što si to objavila!

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, ni ja nisam imala recept za tortilje tako da nisam pravila, a bilo bi lepo probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima ih sa kvascem, nisam probala, ove mi uvijek uspiju pa ne želim ekperimentirati

      Izbriši
  3. odličan recept... nikad nisam pravila . Isprobaću . Kad sami napravimo , bolje je u svakom slučaju.

    OdgovoriIzbriši
  4. Najbolje su domaće tortilje,ja ih vrlo slično pravim i baš si mi dala dobru ideju za ručak..tvoje izvrsno izgledaju:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Moje cure u Dbk obožavaju tortilje i kada god dođem napravimo ih i po 2-3 puta u tjedan dana. Tvoje mi se baš sviđaju, domaće su najbolje, isprobati ću ih i po ovom receptu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Da, cijena kupovnih je stvarno pretjerana, definitivno se isplati napraviti domaće,
    a i zdravije su, bez ikakvih E dodataka.
    Super ti je i ovo punjenje, a slike su mrak! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. i ja obično radim domaće tortilje, dobro si me sjetila, nisma ih dugo duuugo radila

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako volim meksičku hranu. Tortilje isključivo radim sama doma kao i ti. Super recept. Hvala!

    OdgovoriIzbriši