Koju ćemo tortu? Neku laganu? Našla sam super recept za Cheesecake. One se slažu, a ja dok su one u školi napravim sve, uberem cvjetiće i ukrasim. Mmmm...jako fina, prozračna, pahuljasta...rođendanska...
Rođendanski Cheesecake
Podloga:
125 g maslaca sobne temperature
Sirni fil:
3 manja jaja
150 g milerama
1 žlica gustina
2 vrećice vanilin šećera
175 g šećera
2 žlice soka od limuna
naribana korica limuna
Premaz:
1 žlica šećera u prahu
2 žlice soka od limuna
50 ml slatkog vrhnja
1 vrećica vanilin šećera
Podloga: Kekse samljeti i rukama miješati
s maslacem dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesu
pritisnuti uz dno kalupa promjera 26 cm i ostaviti u frižideru da se
stisne dok pripremate kremu.
Sirni fil:
Sirni namaz izmiksati sa svim
sastojcima osim s jajima. Na kraju dodavati jedno po jedno jaje i sve
sjediniti. Smjesu izliti u kalup s podlogom. Kalup obaviti folijom s
vanjske i donje strane i staviti ga u
veći pleh, te uliti vode do visine 2/3 kalupa otprilike i staviti peći u
prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva punih 45 minuta. Tortu
zatim izvaditi, nakon 5-10 minuta lagano nožem rubove odvojiti od kalupa
i pustiti da se hladi.
Premaz: Sve sastojke pomiješajte, premaz bi trebao ispasti gušći, zato paziti sa slatkim vrhnjem. Premazati površinu torte i staviti u hladnjak. Pustiti tortu bar 3-4 sata da se dobro rashladi, a najbolja je kad preko noći odstoji.
Nisam neki vjernik...tradicionalno slavimo Božić i Uskrs. Djecu nisam krstila dok su bila malena, no one su u školi svojom voljom krenule na vjeronauk i odlučile da će uzeti sakramente krštenja i pričesti. Podržavam ih...Krstili smo se ovu nedjelju, a sljedeću imamo pričest. Kao sjećanje na krštenje napravila sam mirisne vrećice koje smo podijelili uzvanicima...