Stranice

ponedjeljak, 29. veljače 2016.

FBI- rukavice, u kuhinji kod Petre

Dva mjeseca u okviru igrice FBI-rukavice istraživali smo blog THURSDAYSCOOKING.  Mislim da i taj blog kojeg vodi Petra pratim od samih početaka. Uvijek ima zanimljivih recepta. Što se tiče naših postova Petra uvijek ima lijepu riječ i zato hvala joj na tome.
Što se tiče recepata isprobala sam četiri, a objavit ću samo tri. Radila sam Kolač od kokosa, koji ima nepravilnosti u receptu, ostavila sam komentar ispod recepta, ali mi Petra nije odgovorila. No kolač sam reciklirala i napravila loptice od njega, tako da ništa nije propalo. Ne znam kako sam naletjela baš na recepte koji imaju krive navode, ali u još jednom Kolaču s kokosom treba ispraviti nadjev. Ništa zato, svakome se dogoditi da krivo prepiše i zato su tu čitatelji koji će pitati, pisati, a mi ćemo ispraviti. No ova tri recepta koja sam isprobala, a posebno Međimurska gibanica su savršeni i za svaku preporuku.



Prvi isprobani recept bio je

MEDENA PITA


Izabrala sam ovaj kolač  jer nikada ne radim kore. Probala sam jednom mađaricu, ali sam bila totalno nezadovoljna s njom. Naravno da sam se i sad sekirala i rekla sam samoj sebi da to jednostavno nije kolač za mene. No kada sam ja njega razrezala i vidjela ovaj prekrasan presjek i još k tomu svima se svidio, mislim da ću ga ponoviti.


MEĐIMURSKA GIBANICA


Imala sam malo veće slavlje i odlučila se za međimursku gibanicu. Stvarno  je izdašna, ukusna i bogata. Za kućne potrebe mislim da bi bilo dovoljno prepoloviti količine. Zahtjeva dosta vremena i puno zaprljanog posuđa, ali vjerujte, isplati se!


KUKURUZNI KRUH KOJI SE NE MIJESI

 

Mislila sam ja isprobati još kruhova jer ih Petra u zadnje vrijeme dosta peče, ali nisam stigla. Ovaj kruh sam radila dva puta jer se pojeo dok sam došla s posla, a nisam stigla slikati. Drugi put sam imala istu situaciju, ali sam komadić spremila za drugi dan i slikanje. Jako je fin i ima hrskavu koricu. nikakvog posebnog posla oko njega. Navečer ga zamiješati, a oko podne pečete.


Žao mi je što nisam probala Munchmallow, ali hoću nekom drugom prilikom. Hvala Petra na ovim receptima, sigurno ću ih ponoviti i nemoj zamjeriti na opaskama...

Broj komentara: 5:

  1. Hvala na istraživanju! Strašno mi je žao što si baš naletjela na krive recepze idem ih ja odmah ispraviti.
    U ovom prvom kolaču od kokosa se radi o brašnu, uopće ne kužim od kuda mi griz a u drugom je riječ o lapsuzu, jedno je šećer a drugo brašno.Sorry :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ne sekiraj se, žao mi je što ti nisi vidjela da sam ti pisala. Ispravi i no frks. Zeznem se i ja kod prepisivanja pa mi neko skrene pažnju, ispravim i to je to. Hvala tebi....

      Izbriši
  2. Jao, što je ovo lepoooo!? ♥ Svaka čast. Greške ili propusti su normalna stvar u svemu, samo je pitanje tolerancije onog ko grešku uoči, hoće li na to ukazati sa željom da se ista popravi (kao što si ti učinila) ili želi da to iskoristi kao neki famozni argument i krene da ruši tuđ rad. Moram ti još jednom reći da si me zakovala za ekran ovim divnim fotkicama tj. onim što je na njima. Pozdrav. ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga. Ma zapravo uopće nisam htjela javno, a Petre nema ni na fejsu, ni ne znam joj mail, a steta da dobri recepti imaju slučajne pogreške...

      Izbriši
  3. sve je divno a posebno kruh, slaba sam na kukuruzni

    OdgovoriIzbriši