Stranice

utorak, 29. kolovoza 2017.

Slatka kuharica...gostovanje kod Petre Jelenić


Pitaju me često kako sam došla u emisiju Petre Jelenić, naše poznate slastičarke...
Produkcija me kontaktirala porukom preko bloga, a ja uopće nisam kužila o čemu se radi, ni koja je emisija u pitanju. Pitali su me ako sam zainteresirana da ostavim  kontakt. Znatiželjno sam dala broj i čekala da me nazovu. Simpatična Vedrana objasnila mi je u kratkim crtama o čemu se radi. Odmah sam rekla NE i kako me to ne zanima i da ne želim ispred kamera, ja se ipak najbolje snalazim u svojoj kuhinji. Vedrana je rekla, super, u vašoj kuhinji ćemo snimati. I što sada reći...Navlačile smo se tako...ona meni da je to, to i da je odlučila. Na kraju sam ipak pristala....

Prije samog snimanja Vedrana je došla na razgovor, dogovorile smo datum i trebalo je samo čekati...(oni koji me poznaju znaju da mi je bilo najteže skrivati snimanje)

Joj, sto misli mi se vrzmalo glavom...što obući? kako će sve ispasti? hoću izgubiti glas od treme?

Sve sam pripremila, čak i ručak i tortu za ekipu i čekala ih to jutro. Uh uzbuđenje je bilo na vrhuncu kad su se pojavili na vratima...Petra i ja, oči u oči...
Hoće se njoj svidjeti Grašnjaki, što ako mi se tijesto ne digne? Vedrana me stalno tješila da su oni na sve spremni.

Hm....trema je nekim čudom nestala kada je šminkerica stavljala tonu šminke na moje lice (kaže televizijska šminka). Petra me već čekala u šumi, Čarli (mamin pas) cupkao je  za mnom, kao da je znao da će i on ući u poneki kadar...i snimanje je počelo...susjedi su provirivali sa svih strana (znate kako je na selu), dron je cijelo vrijeme letio iznad nas...a trema? Ma koja trema, sve sam odradila, a da nisam ni zamucnula...



Vratili smo se u kuću i krenuli na pripremanje Grašnjaka...sve je teklo po planu i ne možete zamisliti koja opuštena atmosfera je vladala, kao da se poznamo sto godina...


Grašnjaki su se lijepo napravili, nadam se da je i Petra bila zadovoljna...


A za kraj, trebalo je probati i njenu verziju...mmm, nešto fino čokoladno, topljivo, aromatično...degustirali smo na mojoj lođi s prekrasnim pogledom na Kvarner...Petra se još neko vrijeme zadržala i uživala u sumraku...

Divno iskustvo, divna ekipa, a kako je sve skupa ispalo možete pogledati na stranicama HRT-a, s koje su i preuzete i slike...tamo se nalaze i recepti za Grašnjake kao i moderna Petrina verzija...

http://magazin.hrt.hr/365491/slatka-kuharica-opatijski-grasnjaki


Recept s detaljnim uputama možete pronaći i na mom blogu...Grašnjaki

2 komentara:

  1. Uživala sam gledajući te u akciji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga, radila sam liker po tvom receptu od smokava, javim ti rezultate

      Izbriši