Kraljica jeseni i zime po meni je bundeva. Ne znam u kojem obliku je nisam isprobala, a toliko recepata još čeka za isprobavanje. U juhama, njokima, kruhu, torti, kiflicama, ma stvarno nema stvari gdje ne paše i djeca je vole, ima prekrasnu boju i pomalo je slatkastog okusa pa im je valjda zato primamljiva. Ljute se jedino kad mi pobjegne malo više đumbira koji se savršeno slaže s njom. Pa čujem za stolom...mammmma opet si stavila đumbir, nemoj više...ok neću u tolikoj količini ali ću vas prevariti i slijedeći put ali u manjim dozama.
Predstavit ću je u juhi koju možete i bez žitarica i s krumpirom kako vam paše. Ja sam je ovaj put kombinirala s prosom....
JUHA OD BUNDEVE I PROSA
1 srednja tikva1 kapula
oko tri žlice prosa
malo naribanog đumbira
koštice ili kruh
bučino ulje
Na ulje (po želji, bučini, maslinovo..) staviti isjeckanu kapulu, tikvu na kockice i proso, sve malo okrenuti, dodati naribani đumbir i zaliti vodom, posoliti i popapriti. Kuhat dok bundeva ne omekša. Usitniti štapnim mikserom. Pošto jedno dijete ne voli koštice narežem joj kruh i popržim ga a nama drugima prepržim bučine koštice i pospem po juhi. Par kapljica bučinog ulja i to je to. Pa neka mi neko kaže da je teško juhu napraviti.
Ja dosta improviziram u kuhinji tako da je i ovaj recept odokativan...igrajte se...