Stranice

srijeda, 22. siječnja 2014.

Peciva s lješnjacima i sezamom

Sezam mi je baš neki izazov. Tako mala sjemenka, a meni tako inspirativna. Još u Krugu igrice Ajme koliko nas je nisam postavljala dva recepta, a kako stvari sad stoje ja mislim da će ih biti više od dva.
Na skijanju ove godine, otkrila sam peciva, nikad ih do sad doma nisam radila, jer treba nešto vremena za njih. Kako kruh radim u pekaču, on obavi pečenje i imam gotov proizvod, dok peciva još moraš premijesiti, oblikovati i pustiti da se dižu.
Ova peciva s lješnjakom i sezamom su pravo otkriće...

 

Peciva s lješnjacima i sezamom

 


  • 500 g bijelog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 150 grama samljevenih lješnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 žlice sjemenki sezama
  • maslinovo ulje
  • 1 žlica šećera
  • sol i papar
U pekač sam stavila 2,5 dl mlake vode, dodala brašno, kvasac, šećer, malo ulja, sol, papar i pustila pekača da odradi posao miješanja i dizanja. Kad je to obavljeno izvadi se tijesto, premijesi i dodaju lješnjaci, 1 žlica sezam i ružmarin (nasjeckan). Mijesi se dok se svi sastojci ne spoje. Kalup se dobro naulji maslinovim uljem. Od tijesta formiramo peciva, stavimo u kalup,  pospemo sezamom i pustimo da se peciva još dižu oko 40 minuta. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva i peciva staviti peći oko 30 minuta.



Odmah ih izvaditi iz kalupa i  pokrit krpom. Mogu se jesti sama, što smo kolegica i ja na poslu napravile, a mogu i s nekim namazom. Jutros je to bio med.


Ulaznicu šaljem Nataši s bloga Moja slatka kuhinja.

Broj komentara: 17:

  1. Joj kako super izgledaju... ma savršeno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Fenomenalno izgleda, ova slika sa medom mi je posebno draga!

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgleda divno, a sigurna sam da je veoma aromatican. Nishta bolje od domacih peciva!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično izgledaju! Obožavam domaća peciva, mirisna i mekana....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su se zasvidila, krećem u akciju s novima...:)

      Izbriši
  5. Baš fina i zdrava peciva a svi ih jako i volimo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ova peciva mirisu sa slike, vrlo lepa ulaznica i receptic.:))) p.s. posebna pohvala za fotkice, jako mi se svidja kako ih radis u poslednje vreme.:)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme hvala ti Lana, to mi puno znači, učim od vas, trudim se pa je valjda i rezultat nije izostao.

      Izbriši
  7. Zanimljiv recept, a peciva izgledaju odlično!

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako zanimljivo pecivo i jako dobro izgleda ! Baš mi se sviđa cijela kombinacija !

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako primamljiva kombinacija. Super izgledaju!

    OdgovoriIzbriši
  10. Vrlo zanimljiva i primamljiva kombinacija, može li se to praviti u pekaču kruha. top popusti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno da može, zamijesi se tijesto u pekaču i onda prebaci i izrade peciva ili jednostavno pusti da se napravi kruh

      Izbriši