ponedjeljak, 27. listopada 2014.

Pizza s karameliziranom bundevom, rigom i narom...Ajme koliko nas je

Subotom gotovo uvijek  djeci pečem pizzu za ručak. One se baš vesele tome, a ni nama ništa ne fali. Zadnje vrijeme nam je baš fora obilno je posuti rigom i zaliti maslinovim uljem...(naravno samo nas dvoje, a djeca se zgražaju kako to možemo jesti).
Ovu subotu sam imala slobodan dan, no nisam se nigdje mogla maknuti jer je dijete imalo temperaturu i bilo virozno (ništa strašno). Ona je gledala televiziju, drugo dijete išlo na trening, a ja se zavukla u kuhinju.
Po netu sam pretraživala recepte vezane za nar koji je tema ovomjesečne blogerske igrice Ajme koliko nas je, a zadala nam je naša domaćica Tihana s bloga Tiha u zemlji slatkiša. Zgodnih receptića sam pronašla, no odlučila sam se za...

PIZZA S KARAMELIZIRANOM BUNDEVOM, RIGOM I NAROM

(inspiracija)


tijesto za pizzu (ja ga radim u pekaču)
2 režnja češnjaka
1/2 šalice oraha (2 dl)
3 žlice parmezana
2 šalice bundeve
2 žlice maslaca
1 žlica smeđeg šećera
papar
sol
rige po želji
šalica nara
maslinovo ulje
20 dkg sira (više ili manje kako volite)
sok od pola limuna




Glavice češnjaka zarezati na vrhu da vam ne eksplodira kao meni u pećnici i peći oko 20 minuta, ovisi o veličini češnjaka. Pustiti da se ohladi. Orahe kratko tostirati. Narezati bundevu na male kockice, zagrijati maslac, ubaciti bundevu i popržiti na maslacu. Prodinstati i dodati šećer. Biti oprezan i non-stop miješati dok ne poprimi smećkaste obrube. Kada se bundeva karamelizirala, posoliti, popapriti i pustiti da se ohladi.

U multipraktik staviti tostirane orahe, oguljeni pečeni češnjak, parmezan i 4, 5 velikih listova rige, samljeti i dodavati maslinovo ulje dok se ne napravi pasta.
Razvaljati tijesto za pizzu, premažite maslinovim uljem i prstima malo utisnite. Zatim premazati pastom od oraha i rige. Na to staviti pola sira, zatim karameliziranu bundevu, pa opet sir. Staviti peći na 180 stupnjeva 15 minuta. Izvaditi posuti rigom i vratiti koju minuticu da riga samo uvene. Nar pomiješati sa sokom od pola limuna. Kada je pizza pečena posuti narom. Mi smo još dodali svježe rige i zalili maslinovim uljem.







Broj komentara: 9: