utorak, 22. siječnja 2013.

Arancini

Svake godine u ovo doba godine kolegica Ana donese mi naranče i limune s Lošinja. Na otoku ti plodovi savršeno uspjevaju zbog klime. Kada dođete tamo to je nešto prelijepo...skoro svaka kuća ima stablo bugenvilije, limuna i naranče.
Ovaj put dobila  sam 3 malene naranče. Koru sam ogulila, narazala na male trakice i potopila u voduPustila sam ih tako 3 dana s tim da sam mijenjala vodu jedanput dnevno. Treći dan izvagala sam korice i dodala isto toliko šećera i u pola vode. Ako slučajno vode fali može se još malo dodati. Nakon toga stavila sam kuhati. Kuha se dok ne nestane vode a korice već postanu ljepljive. Na papir za pečenje posipa se kristal šećer i u to se uvaljaju narančine korice. Pusti ih se dva dana da se posuše na zraku a zatim se spreme u staklenke.


Mi smo ih prvi dan pojeli već skoro polovicu, a ono što je ostalo spremila sam u staklenku. Može se koristiti kao dodatak kolačima ali i jesti samostalno kao grickalica.


Kad sam krenula stavljati slike na kompjuter pogledala sam kroz prozor a ono  tamo ptičice uživaju jer imaju hranu koju smo im priredili. Stalno se okupljaju, čopkaju, pa im pada na pod pa skakuću po to, ma predivno...Broj komentara: 5:

 1. Zavidim ti na pošiljci domaćih agruma. U potpunosti mi je jasno kako se arancini mogu pojesti u tren, obožavam ih.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. rekla je da naranča više nema ali da će biti limuni. uh jedva čekam!

   Izbriši
 2. Krasni arancini!mmmm
  I ja ostavim hrane za ptičice na balkonu,
  užitak ih je gledati kak se vesele, cvrkuću i dozivaju cijelu ekipu :)

  OdgovoriIzbriši