nedjelja, 31. ožujka 2013.

Uskrs

Ljudi moji, toliko sam imala planova, želja, dogovora...godišnji sa svojom djecom koja imaju uskršnje praznike. Ali kad imate dvoje djece i k tom blizanke jednakog imuniteta, godišnji se sveo na mjerenja temperature, ne spavanja i svega onoga što bolest nosi. Bili smo zajedno, što je naravno najbitnije, ali iscrpljeni. Još se nismo skroz oporavili, ali biti će bolje.
Kako mi nikad ne klonemo duhom i moja energija je jača od svega, kad sam počistila kuću, djeci sam donjela ukrase da okite. Iz godine u godinu vidi se njihov napredak. Prve godine, jajca su vješale sve na jednu granu, što sam ja naravno ostavila a one su se divile svom drvcu a danas...


Imaju smisla i jako su kreativne. Mama im dopušta prisustvo u svim njezinim domenama, bez ispravljanja, pomicanja, mijenjanja...to ih čini jako ponosnim.Kolaž, glinamol, crteži...

 
Listiće smo brale pod kišobranom, jaja oprale u octu da se skine masnoća, vezale u čarapu pa u kapulu.


Imala sam velike planove za kolače, torte i ostalo, čak sam i namirnice kupila ali ostali smo samo na keksićima i piti od sira. Mama je napravila pince. Mislim da će nam biti dovoljno!
I sada na kraju želim Vam Sretan Uskrs uz receptić ovih prhkih keksića.

40 dkg glatkog brašna
20 dkg maslaca
2 žumanca
korice jednog limuna
sok od pola limuna
12 dkg šećera u prahu
1 žlica kiselog vrhnja

Sve skupa zamijesiti, pustit malo u frižideru, razvaljati i rezati omiljenim oblicima. Mašnice sam radila od marcipana.

 

Broj komentara: 13:

 1. Sretan Uskrs! Radovi tvojih cura su jako lijepi i želim im što brže ozdravljenje!

  OdgovoriIzbriši
 2. Prije svega drago mi je da su cure ozdravile. I divim se njihovoj kreativnosti i ovim radovima. Bravo, jedno ljepše od drugoga i na kraju fini keksići. Sretan Uskrs vam želim, pun veselja i radosti !

  OdgovoriIzbriši
 3. Sretan Uskrs. Divan ti je post. Jednostavan, skroman, a pun ljubavi.

  OdgovoriIzbriši
 4. Sretan Uskrs draga Ingrid,cijela atmosfera mi je kod tebe ugodna,tvojim curama želim da su dobro,to je najbitnije ipak:)

  OdgovoriIzbriši
 5. Sretan Uskrs tebi i tvojim najmilijima ali na kraju ste ipak guštale i uživale skupa.

  OdgovoriIzbriši
 6. Lijep praznicni postic! Na srecu, bolest se brzo zaboravi, a ostaju one bolje memorije.

  OdgovoriIzbriši
 7. Nadam se da ste se oporavili, ipak je najvaznije da ste svi skupa bili zajedno. Bas mi je simpaticna ta ideja sa ukrasavanjem drvceta a zecici sa pink masnicom su preslatki, saljem vam pregrst lepih pozdrava!:)))

  OdgovoriIzbriši