Torta od bresaka s hrskavom podlogom
Za biskvit:
100 g čokolade za kuhanje100 g maslaca
120 kukuruznih pahuljica
100 g nasjeckanih lješnjaka
Za nadjev:
8 listića bijele želatine800 g bresaka
500 ml jogurta
150 g finog šećera
500 ml vrhnja
Za biskvit otopiti čokoladu i maslac. Kukuruzne pahuljice razmrviti. Maslac, lješnjake i pahuljice pomiješajte s čokoladom. Smjesu staviti u kalup i dobro utisnuti. Zatim staviti u hladnjak da se stvrdne. Za nadjev omekšati želatinu. Breskve uroniti u vrelu vodu, oguliti i ukloniti koštice. Narezati na ploške. Želatinu zgnječiti i staviti u lonac s 2 žlice vode i na laganoj vatri otopiti. Jogurt pomiješati sa šećerom, umiješati u želatinu pa tu mješavinu umiješati u preostali jogurt. Kad se smjesa počne želirati, stući šlag i potom ga umiješati. Najprije malo kreme premazati po hrskavom biskvitu zatim posložiti na gusto breskve, premazati ostatkom kreme i na vrh posložiti ostatak bresaka i posuti pahuljicama. Kolač hladiti najmanje dva sata.
Obožavam recepte iz Čarolije okusa, a torta super izgleda, prava ljetna!
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiSuper izgleda! Zanimljiva mi je ova biskvitna podloga...kakva bude na kraju struktura? ostane li jako hrskavo? Pretpostavljam da pahuljice omekšaju, a lješnjaci daju hrskavost..ili?
OdgovoriIzbrišiTočno tako, pahuljice zapravo uvenu. Meni je zanimljivo, familija je rekla da drugi put napravim konkretan biskvit, a ne neke pahuljice...he, he
IzbrišiBreskve su mi, jedno od omiljenih voća....volela bih ovo da probam.Topli pozdrav.
OdgovoriIzbrišiBaš dobar izbor, imam osjećaj da su breskve tako slabo zastupljene u kolačima da svaki recept s njima je uvijek dobrodošao.
OdgovoriIzbrišiTorta je prekrasna izgledom, a breskve obožavam u kolačima.
OdgovoriIzbrišiBreskve obožavam u kolačima, ovo je prava ljetna tortica- jako mi se dopada!
OdgovoriIzbrišiOdlična mi je ova torta, sigurno je jako ukusna i tako i izgleda. Sviđaju mi se breskve u slasticama !
OdgovoriIzbriši