ZAPEČENE SMOKVE S KOZJIM SIROM
smokve
150 g kozjeg sira (Lidl)
med
papar
Smokvama sam odrezala peteljke, zarezala ih u križ i napunila kozjim sirom. Nisu mi baš htjele stajati uspravno, nego se svaka nagnula na svoju stranu. Svaku sam zalila tekućim medom i stavila peći na 200 stupnjeva.
Pekle su se oko 20 minuta, kad sam ih izvadila, posipala sam ih svježe samljevenim paprom.
I za slikanje su bile prilično nestašne. Zanimljivo je bilo kad sam donijela za stol. Neki nisu htjeli ni probati, ali oni koji su probali bili su oduševljeni i uzimali još. A što se mene tiče, ja obožavam ovakve stvari i sigurno ću opet ponoviti bez obzira na one koji kažu da uvijek nešto kemijam.
Recept je poslan za igricu Ajme koliko nas je čija je domaćica Snežana s bloga Sneško domaćica.
Ja volim kemijanja :)) Oduševio me ovaj tvoj recept, u biti toliko jednostavno a djeluje prefino. Smokve volim, kozji sir isto, plus med...mmmm...moram isprobati!
OdgovoriIzbrišiTočno tako, malo je puno! Obavezno probaj!
IzbrišiUh, baš mrzim kad kiša ošteti smokve. Srećom, imala si ih dovoljno da realiziraš svoje zamisli, a ove smokvice s fotke mame na grickanje.
OdgovoriIzbrišiEto da si bliže...
IzbrišiJa smokve obozavam i ovim bih se rado posluzila. Ovde nema sta da ne bude ukusno. Ovo je prava gozba.
OdgovoriIzbrišiuh, Ingrid , super receptić . Kombinacija koja uvek prija. Al' bih uzela jednu ...
OdgovoriIzbrišiMeni jedan od najdrazih nacina serviranja smokvi; cekamo recept za strudlu ;-)
OdgovoriIzbrišiBar po meni jako fino i mirisno.
OdgovoriIzbrišiOdličan kombinacija, kako bih sad s guštom gricnula makar jednu smokvicu... :-)
OdgovoriIzbrišiSuper kombinacija! Sigurno ću isprobati!
OdgovoriIzbriši