petak, 19. rujna 2014.

Barba oreh (liker od oraha)

Kad sam razmišljala o blogu nije bio zamišljen samo kao food blog, htjela sam puno više...razne tutoriale, šivanje i ostalo, ali zapravo sve je ostalo na hrani. Hrana i vrt je ono što za sada stignem u životu. Valjda će jednog dana  i ostalo doći na red. Sakupljam materijale za šivanje koji ostaju u vrećicama i čeka  dane s više vremena.

Volim raditi likere  i nekako svake godine isprobam nešto novo. Ove godine su to orahovac i liker od kadulje (u nekom drugom postu). Nije baš vrijeme za recept, ali dok je odstajao, dok sam ga pretočila, uslikala, napisala...nekome će poslužiti druge godine.
Recept za orahovac i kadulju  dobila sam u selu, onako kako ga oni rade. Dakle orah se bere 13. 6.


13 komada oraha
40 dkg šećera
1 l rakije

Orahe potući batićem, stavite u vrećicu jer su moji prvi završili svugdje po kuhinji. U staklenu teglu uliti rakiju, dodati šećer i orahe. Staviti na sunce 40 dana. Moj je stajao cijelo ljeto i ništa mu ne fali.


Kada sam smišljala etiketu, htjela sam mu nadjenuti neko ime i tako je nastao Barba oreh, pravi domaći, a uskoro će doći  i gospa kadulja.


Volim darivati svoje proizvode. Barba oreh  sigurno će stići u dobre ruke...




Broj komentara: 8:

  1. Etiketa je mrak, a i naziv je baš super! Sigurna sam da će razveseliti onoga tko ga dobije.

    OdgovoriIzbriši
  2. mi volimo ovaj liker.Za želudac je dobra našte ujutru jedna čašica . Odlično osmišljena etiketa .

    OdgovoriIzbriši
  3. Divan proizvod, bas si to lepo ukombinovala... Mnogo mi se svidja kartica. Inace, ovo je predivan liker a ujedno i zdrav:) Živeli!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super izgleda! Jako mi se sviđa ime likera.

    OdgovoriIzbriši