Pitala sam sestru dok je uživala u pijatu punom ne znam čega....
Paštu i kupus - kaže ona. O Bože toga se ne bi sjetila, a zapravo nisam nikada ni spremala. Kupus sam znala djeci spremiti s krumpirom pa sve izgnječiti, rekli bi mi na padelu, a tako zvane krpice sa zeljem, nikada. Rekla mi je u grubo kako ih napravi, a ja sam pronašla nekakav recept u Lidlovoj kuharici po kome sam ih ja napravila. Mislim si ako ja nisam nikada radila, možda će biti ideja i nekome drugome. Sada je sezona svježeg kupusa i pravo vrijeme za recept. Moja sestra ih je jela kao samostalni obrok
Mogu misliti kave bi face složili moji da sam im servirala samo krpice, tako da su dobili i piletinu na naglo i pomfrit od batata pečen u pećnici. Curke su pojele, ali im to i nije neko cvijeće, nama se svidjelo. Meni batat fora, djeci fuj, a mužu presladak. Tko bi svima udovoljio...
KRPICE SA ZELJEM
400 g krpica
1 manja glavica kupusa
1 žlica svinjske masti
1/2 žlice šećera
1 manja glavica kapule
Kupus narezati na rezance pa ga usitniti na kockice. Zagrijati mast, dodati kapulu, malo prodinstati, zatim dodati kupus, posoliti i pirjati dok kupus ne omekša. Zatim dodati šećer i nastaviti još malo pirjati. Krpice zasebno skuhati, dodati kupusu, sve popapriti i može se dodati malo vode od krpica ako je pregusto.
Krpice sa zeljem obožavam, i ne treba mi nikakvog mesa pokraj, pokvarilo bi mi doživljaj:)
OdgovoriIzbrišiMoji i povrće, dva različita pojma
IzbrišiZabavno ime i zanimljiv recept; vidjecu sta ce moji decki reci na tvoje krpice ;-)
OdgovoriIzbrišiZabavno ime i zanimljiv recept; vidjecu sta ce moji decki reci na tvoje krpice ;-)
OdgovoriIzbrišiSuper recept! Moja mama ga obožava a i ja volim jako u vreme mladog kupusa.
OdgovoriIzbrišiMada mi jako dobro zvuči i to na padelu sa krompirom! :)