Ide nam Uskrs, pa već polako moramo razmišljati što ćemo pripremati. Prošle godine nisam stigla spremiti ovu tortu od mrkve, ali ove godine će sigurno biti na našem stolu. Biskvit je tako sočan i aromatičan da u kombinaciji sa sirom daje izvrstan zalogaj. Već ima i maćuhica koje kao jestivo cvijeće može poslužiti za dekoraciju. Dekoracija koja nas uvodi u proljeće.
BISKVIT
- 2 (2 dl) šalice šećera (može smeđeg, ja sam imala samo bijeli)
- 2 šalice brašna
- 2 žlice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1,5 žlica cimeta
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 2 žličice đumbira
- 2 sjemenke kardamoma ako se ima (stucane)
- 1 i 1/2 šalica ulja
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 3 šalice ribane mrkve (ja sam je samljela u blenderu)
- 1 šalice badema i grožđica (može i drugo orašasto voće)
- 1 šalica omekšalog maslaca
- 600 gr ABC sira (3 paketa)
- 150 g finog šećera
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 1/2 žličice soli
- 1 i 1/2 žličica ekstrakta vanilije
- maćuhice za ukras
PRIPREMA:
- Jaja,šećer i vanilin šećer pjenasto umutiti, dodati ulje.
- U drugu zdjelu pomiješati brašno, sol, prašak za pecivo i začine. Jaju dodati ribanu mrkvu i žlicu po žlicu brašna sa začinima. Na kraju dodati mljevene bademe i grožđice.
- Namastiti kalup, (ja sam koristila u obliku srca), istresti smjesu i staviti peći na 180 stupnjeva oko sat vremena. Nakon pola sata prekriti masnim papirom tortu da vam ne izgori i nastaviti peći.
- Za kremu pjenasto umiješati maslac sa šećerom i malo soli. Dodavati žlicu po žlicu sira, vrhnja i ekstrakt vanilije.
- Pečeni biskvit prerezati na tri dijela i premazati kremom. (Biskvit je jako sočan). Ostatkom kreme pemazati cijelu tortu, ukrasiti mljevenim bademima i maćuhicama.
Nadam se da ce nesto tako socno zazivit i za Jujin rockas!!
OdgovoriIzbrišiPa baš bi mogla, ne znam da li bi se svidjela maloj djeci
IzbrišiSuper izgleda i zvuci...Ideja da ju ukrasis sa macuhicama je divna!
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda i baš sočno djeluje.
OdgovoriIzbrišiJe, je...
IzbrišiSuper je, baš prava proljetna torta :)
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiTorta je baš lepa!Nisam pravila niti jela tortu od mrkve,samo sam pravila kiflice
OdgovoriIzbrišii one su divneali ću probati i ovo. :)
Odlična je, posebno kad se dodaju začini...
IzbrišiNadam se da cu je jednom isprobati, vec duze vreme me torta od sargarepe ceka na listi :)
OdgovoriIzbrišiHe, he, tako sam i ja, pa je konačno napravila
IzbrišiPravimo često kolač, tvoj izgleda fenomenalno
OdgovoriIzbriši