- 500 g svježeg sira
- 3 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja
- razne sjemenke (cia, suncokret, lan, sezam...) u količini koju želite
- 250 g zobenih pahuljica
- 2 žličice soli ili više po želji
Umutiti ručno jaja, dodati sol, ulje i svježi sir, nakon toga i ostalo...zobene pahuljice i sjemenke...Peći 45 minuta na 180 stupnjeva u kalupu za kruh obloženom masnim papirom. Treba se napraviti zlaćana korica, možete i koju minutu duže, ovisi o pećnici. Pustiti da se ohladi u kalup.
Recept mi je dala kolegica s posla. Na netu ih sigurno ima, nisam tražila. Kruh mi traje 3 dana, zamotan u masni papir. Izrazito je sočan i bogat
Napravila sam verziju s lanenim brašnom...znači količinu pahuljica zamijeniti s lanenim brašnom. Kruh ima dosta intenzivan okus, no treći dan kada malo odstoji je izvrstan i podsjeća na one kupovne #zdrave kruhove# koji se prodaju u Dm-u i trgovačkim centrima.
A koliko dugo se pece i na kojoj temepraturi?
OdgovoriIzbrišiMila
Uh, zaboravila...hvala...
IzbrišiBaš super. Pozdravljam svaki hleb koji nije na bazi beljenog brašna!
OdgovoriIzbrišiHvala
OdgovoriIzbrišiZvuči i izgleda super. :)
OdgovoriIzbrišiIzvrstan je, stalno ga radim, čak ga i djeca jedu...
IzbrišiIzvrstan je, stalno ga radim, čak ga i djeca jedu...
IzbrišiOdličan hleb i sama pravim razne vrste ali mi se više dopada ova druga varijanta sa lanenim brašnom.
OdgovoriIzbrišiOdličan izbor za pripremu zdravog hleba...
OdgovoriIzbrišiZadnjih godina sebi mesim ovako "fine" blepčiće.
OdgovoriIzbrišiReci mi samo, misliš na onako sitan kremasti sir, ili...?
Sviđa mi se recept i rado bih ga isprobala.
Ja koristim onaj svježi sir, kao mrvice ili domaći, što mi se nađe pri ruci...
IzbrišiE, pravim ovo prvom prilikom, baš mi se sviđa ideja. A prva slika je neodoljiva.
OdgovoriIzbrišiNisam do sada pravila hleb bez brašna, ali ovaj na fotkama izgleda sjajno, moraću probati da napravim :)
OdgovoriIzbrišiMeni je ova prva varijanta sa ovsenim pahuljicama baš primamljiva, deluje tako sočno. :) Još sa sirom...super! :)
OdgovoriIzbrišiE ovo moram isprobati :D Izgleda jako sočno i baš neodoljivo ukusno. Dodatak sira je ODLIČNA ideja!
OdgovoriIzbrišiOvo moram da probam! Inače kupujem hleb sa semenkama, volim tu teksturu i ukus.
OdgovoriIzbrišiPrekrasno izgleda... jedva cekam probati :D
OdgovoriIzbrišiRadim ga često, odličan je. Ne dodajem nikkavu vrstu brašna već par žlica kikiriki ili bademovog maslaca. Divota!!!
OdgovoriIzbrišiHvala curke!
OdgovoriIzbriši