petak, 8. prosinca 2017.

Rižot s porilukom, paprikom, tikvicom i piletinom



Često se pitam kako se ljudi uspiju dovesti u stanje da imaju po 50, 60, 70 kilograma viška. Gledam "Život na vagi" i ne vjerujem nekim debljinama. Mislim da jako veliki utjecaj ima stanje uma, zatim komoditet da ne kažem lijenost, ne kretanje i loša prehrana. 
Svi su oni u show-u skinuli lijepe kile, ali treba nastaviti živjeti vani sličnim režimom, ne tako drastičnim, ali treba razmišljati o hrani, kretanju i stresu.





Nema jednostavnijeg od ovog rižota, možete ga spremiti i kad dođete kući nakon posla. Namirnice se uvijek mogu naći u frižideru. Dobiti ćete  hranjiv, jednostavan obrok pun okusa.

(za tri osobe, kcal za 100g)


1 porulik  (160 grama =  60,8 kcal)

200 g riže (= 736 kcal)


1 tikvica (200 g, = 36 kcal)

1 žuta paprika (180 g, = 50,4  kcal)

2 komada pilećih prsa (550 g, = 605 kcal) 

majčina dušica

sol, papar, curry

maslinovo ulje


Poriluk nasjeckajte na sitne komadiće i pirjajte na maslinovom ulju. Dodajte rižu dok se ne zacakli i podlijte temeljcem ili vodom (ja sam vodom), posolite, dodajte malo currya, kada je riža na pola skuhana dodati nasjeckanu papriku i na listiće narezanu tikvicu. Kuhati podlijevajući dok se riža ne skuha, ali ne prekuha. U posebnoj tavi na maslinovom ulju popržiti komadiće piletine, posloliti i dodati rižotu.. Posuti naribanim parmezanom tko želi.

Ovaj obrok kada ga podijelite na tri djela sadrži oko 450 kalorija po osobi, treba nam oko 1500 - 2000 kalorija dnevno, koje ćemo rasporediti po ostalim obrocima i među obrocima.





Broj komentara: 9:

  1. Divna kombinacija, baš mi se sviđa.

    OdgovoriIzbriši
  2. I see your blog daily, it is crispy to study.
    Your blog is very useful for me & i like so much...
    Thanks for sharing the good information!
    ดูหนัง

    OdgovoriIzbriši
  3. Blago tebi kad si tako mudra

    OdgovoriIzbriši
  4. Zašto sve dinstati na maslinovom ulju kad se zna da je maslinovo ulje samo za aromu a ne za dinstanje.To vam govore svi glavni kuhari ,pazite malo.Jer dinstanje na maslinovom ulje postaje kancerogeno.Ako pratite emisije o kuhanju bilo vam je rečeno u jednoj emisiji gdi je Špiček opomenuo natjecatelja upravo radi tog dinstanja na maslinovom ulju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vi, Anonimni, slobodno korisite ulje za koje mislite da nije kancerogeno prilikom dinstanja i koje vam odgovara, ne morate se strogo držati recepta

      Izbriši