Za rođendan sam dobila punu vrećicu sezam bombona i uzela ih na posao.
Taj dan nam su nam dobro održavali razinu šećera jer ih nismo prestali jesti.Odlučila sam se napraviti ih sama. Prvi pokušaj i nije bio tako uspješan jer sam naravno brzinski otapala šećer.
U tom slučaju šećer previše zagori i bude gorak. Ovaj put sam to izvela pažljivo i strpljivo.
Ako izuzmemo šećer, sezam je visokovrijedna namirnica.
- 3/4 šalice šećera
- 1/4 šalice meda
- prstohvat soli
- 1 žlica vode
- 1 šalica sezama
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/4 žličice sode bikarbone
Izaberite posudu dimenzija otprilike 25x35 u koju ćete uliti pastu.
Obložite je masnim papirom. Sve sastojke osim sode bikarbone stavite u jednu posudu i na laganoj vatri miješajte. To će trajati oko 10 minuta. Kada vam šećer počne dobivati zlatnu boju dodajte sodu bikarbonu koja će napraviti kremastu smjesu. Još kratko miješajte i istresite na masni papir brzinski poravnavajući jer se smjesa za čas stvrdnjava. Kada ste zagladili smjesu odmah je oštrim nožem narežite na komadiće kakve želite.
Super izgledaju!
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiDomaća verzija je uvijek najbolja jer točno znaš koji su sastojci.
OdgovoriIzbrišiPredivne plocice :) Pozdrav
OdgovoriIzbriši