utorak, 20. studenoga 2018.

Zimska gusta juha od broskve (raštike) i heljde

Zimske namirnice, broskvu i heljdu smjestila sam u ovu gustu zimsku juhu. Heljda  je lako probavljiva namirnica i puna energije. Preporuča se zimi jer grije tijelo. Ne sadrži gluten tako da ja pogodna za osobe koje boluju od celijaklije.


Broskvu je ofurio mraz  i sad   je  idealna za jelo, mekana i ukusna.

Bojala sam se da će djeca biti razočarana, ali jedno dijete me pitalo da li može probati ovako u komadima (ja u čudu), probala i svidjelo joj se. Pojela je pun tanjur. Druga si je izmiksala i isto pojela pun tanjur. A vama dajem jednostavan i tako prost recept koji vam je u trenu gotov. Broskvu možete zamijeniti keljem.

  • 1 kapula
  • 4 velika lista broskve
  • 250 g heljde
  • maslinovo ulje
  • 1 češnjak
  • kurkuma


Kapulu malo prodinstati na ulju koje želite (ja sam na kokosovom). Dodati heljdu i broskvu na rezance. Sve malo popirjati i zaliti vodom. Dodati sol, papar i kurkumu. Vode doliti malo više od sadržaja koji je u loncu. Pustiti da kuha. Vode dodavati po potrebi. Ako volite jušnije dodajte više, ako volite gušće manje. Paziti jer se heljda dosta nakuha. Kada je heljda omekšala isključiti, dodati malo maslinovog ulja i jedan istisnuti češnjak.






Broj komentara: 8:

  1. Morala sam googlati što je broskva - a kad tamo to je raštika! Imam je i ovo je odlična juha jer volimo heljdu. Bilježim!

    OdgovoriIzbriši
  2. Very informative post....
    Book online bus ticket from https://www.redbus.sg

    OdgovoriIzbriši
  3. Čemu kokosovo ulje?

    OdgovoriIzbriši