četvrtak, 11. svibnja 2023.

Gulaš iz pećnice: Sve po pola kilograma!

Ovaj post pisan je 2016. godine za jedan portal, gdje sam mjesečno besplatno objavljivala recepte koje sam kuhala i slikala i eto do dana današnjeg nije osvanu na blogu. Zato sada ispravljam grešku. Ima toga još, pa kad stignem...

Kada kuhate za puno ljudi morate smisliti, što ćete kuhati - da budu izdašne količine, i da se ne umorite previše. Kako sam imala veću obitelj na ručku za rođendan i puno male djece, odlučila sam se za gulaš, ali ne bilo kakav, već gulaš iz pećnice. Što je još zanimljivije - svi sastojci idu po pola kile. Ako želite povećati količine samo povećavajte gramažu... Dakle, u mom slučaju to je bilo 80 dkg...Sastojci: 
 • svinjska mast za prženje  sjeckanog luka
 • pola kile narezane svinjetine od buta 
 • pola kile mljevenog mesa 
 • pola kile narezane junetine 
 • pola kile suhog mesa (stavila sam hamburger) 
 • pola kile crvene paprike narezane na kockice 
 • sol 
 • papar 
 • kajenski papar 
 • mljevena crvena paprika 
 • 800 ml pasirane rajčice Priprema: U velikom loncu zagrijati mast i popržiti luk, dodati meso (bilo bi dobro da se prži odvojeno). Popržiti. Mesu dodati crvenu papriku. Pećnicu uključiti na 180 stupnjeva. Meso začiniti i zaliti pasiranom rajčicom. Pustiti da zavrije. Premjestiti u vatrostalnu posudu, poklopiti i staviti u pećnicu na 2 sata. Ako želite na kraju dodajte kiselo vrhnje. Kao prilog koristila sam palentu i kus-kus. Nije bilo nezadovoljnih, uživajte!


1 komentar:

 1. DOBAR DAN NARODE MOJI HRVATSKI MOJ UPIT KAKO DOBITI KREDIT ZA KUPNJU KUĆE OD NEKRETNINA I GENIC KREDITA POZOVITE, ZVAO SAM DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY, DANAS SAM JAKO SRETAN I BOG BLAGOSLOVIO JOSE DAVIDSON ALBERT davidsonalbertloan@gmail.com

  Moje ime je Marijana, ja sam iz HRVATSKE, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku, da kupim kuću koju imam, bilo je hrpa prijevara koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju dana, uzeli su mi novac bez davanja zauzvrat, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikada nisam želio imati ništa s tvrtkama za online zajmove, pa sam otišao posuditi novac od prijatelja, rekao sam sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći da zna kreditnu tvrtku koja mi može pomoći s bilo kojim iznosom kredita koji mi treba uz vrlo nisku kamatu od 2%, da je upravo dobila kredit od njih, uputila me kako podnesite zahtjev za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam kod njih na e-poštu: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerujte, ponovno sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu što takve tvrtke za zajmove poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, molim vas da savjetujete svima koji trebaju posuditi zajam putem e-pošte (davidsonalbertloan@gmail.com) nikad te ne iznevjeri i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

  OdgovoriIzbriši