petak, 8. ožujka 2013.

Ajme koliko nas je - Keksići sa ružmarinom

Čim sam vidjela temu koju je  zadala Milkica sa bloga Mimis kingdom u igrici Ajme, koliko nas je znala sam da neću raditi slano jelo. Zašto? Ružmarin još nikad nisam koristila u slatkim jelima. Bio mi je baš pravi izazov. Prosurfala sam i pronašla jedan receptić za kekse koji sam malo modificirala, dodala, oduzela i eto ispali su moji keksići...Kako sam ih radila prije posla nisam stigla probati nego sam ubacila u kutiju i torbu i odnjela na posao. Prvo je probala moja kolegica i naravno nije se razočarala a ostali...svi su rekli da je zanimljivo. A ja? Ja sam se oduševila. Ružmarin daje tako jednu posebnu notu toj slatkoći. Sigurno ću ih ponoviti.

Keksići sa ružmarinom





300 g brašna
100 g finog šećera
5 dag kukuruznog brašna
125 g maslaca
2 žlice svježeg nasjeckanog ružmarina
3 žlice mlijeka 1 jaje
limunov korica


Sve sastojke staviti u posudu, izmješati, možda bi trebalo malo počinuti u frižideru ali ja nisam imala vremena. Odmah sam valjala i rezala čašom male kružiće. Peći oko 10 minuta. Super su sami ali i premazani marmeladom. U mom slučaju narančinom. 


Sretan Vam Dan žena!

Broj komentara: 10:

  1. Ovo se zove hrabrost! Ne bih se nikad usudila staviti ružmarin u neko slatko jelo. Super su ispali i oduševila me je marmelada od naranči!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, a marmeladu je mama radila. Ovisna sam o njoj.

      Izbriši
  2. ja obožavam ruzmarin kao slatkiš. Pun pogodak... u slatkim jelima podseća na vanilu , samo što je intenzivniji . Super recept !

    OdgovoriIzbriši
  3. Puno su ti lijepi keksici i jako mi je zanimljivo to s ruzmarinom. Nisam nikad ranije probala u slatkom, ali ne znaci da necu :) Predivno je sve prezentovano, fotografije krasne i mislim da je ulaznica za igru sve u svemu izuzetna i odlicna.

    OdgovoriIzbriši
  4. Bravo, keksići su odlični, a ja sam jedna od onih koja jeko voli ruzmarin u slatkim kombinacijama. I moja ulaznica za ovaj krug igrice će biti takva, ali neće biti keksići :) . Ove sigurno isprobavam,odlično izgledaju, a u okus im nimalo ne sumnjam, još u kombinaciji sa marmeladom od naranče, ..., super !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Evo ja prvi put, probat ću i kruh napraviti ako stignem. Isto mi super paše

      Izbriši
  5. Lepi keksiči :). Sve više i više volim ružmarin u sladkim jelima :).

    OdgovoriIzbriši
  6. Ingrid, jako mi se svidja tvoja ulaznica... Hvala puno!

    OdgovoriIzbriši