subota, 2. ožujka 2013.

Piletina s povrćem u woku

Moram priznat da kako radim u smjenama (radim u dnevnim novinama) slike za postove ubacujem doma a tekst pišem na poslu jer jednostavno ne stignem drugačije. Postove također čitam na poslu u pauzama slaganja stranica. Eto sada je već prošlo devet sati navečer i dok čekam da mi urednik preda stranicu ja tipkam.
Ovo jelo koje ću danas predstaviti radim uglavnom kad mi muža nema doma jer ne voli rižu a ni povrće mu nije po guštu. Kad kažem da ću spremati wok on kaže da ide na marendu. Onda cure i ja to jedemo ili kad je on na putu ili kad ima organiziran ručak vani.
Nama se jako sviđa i sigurna sam da će djeca pojesti povrće.

PILETINA S POVRĆEM U WOKU


1 poriluk
1 zelena paprika
1 žuta paprika
2 mrkve
šampinjoni
malo kupusa
2 pileća prsa
malo kukuruza
đumbir
riža
zapravo povrće koje vam paše



Piletinu izrezati na trakice ili kockice, staviti u zdjelu, dodati soja sos umak, češnjak, malo crvene paprike soli, papra, malo čilija i kukuruzno brašno. Promiješati i pustit da se marinira dok vi narežete povrće. Povrće narezati na trakice, ja sam šampinjone pustila cijele. Zapravo to je najveći dio pripreme jer sve ostalo ide brzo. Kad je povrće narezano u wok dodati ulje i popržiti piletnu, dodati povrće i sve okrenuti. Ja još zalijem vodom jer djeca vole kad se povrće istopi mada u pravilu to ne ide tako nego povrće mora ostati hrskavo. Pred kraj dodam naribanog đumbira i kukuruz. Poslužiti s rižom ili tjesteninom.



Moje dvije srećice ovo jelo jedu sa štapićima iako to nisu nigdje vidjele, to im je baš fora i super im ide. Jedna se jako sekira ali ne uzima vilicu nego brunda i nabada sa štapićima. Ja se baš ne usudim, a i uvjek se negdje žurim pa mi je lakše sa vilicom.



Broj komentara: 9:

  1. I meni je sve teže naći slobodnog vremena...stvarno je dan kao naziv tvog bloga. :)
    Volim ovakva jela na kineski. Bravo za cure, odlično im ide! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Ingrid to se zove svestranost,stvarno ti dobro ide sve uskladiti,a pri tome i usrećiti ove dvije slatkice ukusnim jelom:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da čovjek treba takvu energiju jer bez nje ne bi bilo ničega...

      Izbriši
  3. Mi obozavamo povrce iz voka. Ali, obozavamo!!! Doduse, drugacije pravimo, ali to nam je OMILJENU rucak! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako ovo dobro izgleda! Obozavam ovakve stvari prepune povrca :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Curice su preslatke ! A što se tiče jedenja štapićima isto radi i moja nećakinja iako nikada nije posebno učila o tome, ali dok se mi držimo vilice i noževa ona uzme štapiće i normalno jede.
    Povrće je kod mene uvijek dobro došlo u svim izdanjima i ovo tvoje jelo je odlično !

    OdgovoriIzbriši